hocam benim yeni açtığım kanal 5 günlük daha. kazancım 0,47 dolar. 109 video yükledim ve şu an görüntülenme sayısı 5563... youtube'un çok farklı bir ücretlendirme sistemi var. aylardır hala çözemedim. Ama reklam tıklanmalarına, videonun ne kadar süre gösterildiğine, yani performansına göre değişiyor. Tabi buna reklamverenlerin tbm ve bgbm oranlarındaki değişiklik de etki ediyor.
Diğer kanalımda ise 190.000 görüntülenmeye 55$ verdi. ama işin güzel tarafı bunlar katlanarak artıyor. kanal büyüdükçe izlenme oranların arttıkça miktarlar yükseliyor. Mesela bu kanal 2 ay önce ayda 3,25$ kazandırırken şimdi ayda 5,5$ bırakıyor. büyük ihtimalle 2-3 aya ayda 10$ kazandırma potansiyeline göre yükselir.
Bir de youtube Türkiyedeki izleyiceler için çok düşük tbm ve bgbm ücretleri ödüyor. Yabancı içerik ile Türkçe içerik arasında 2 katı gibi bir fark var. Hatta bazen daha fazla.
İzlenmeni arttırmak için birkaç öneri;
*Facebook üzerinden videolarını paylaşmaya uygun gruplara üye ol ve spamlamadan her gün paylaşımlar yap.
*Farklı farklı forum sitelerinde videoların ile ilgili konular aç böylece internet tabanına youtube hesabın ile ilgili linkler gömmüş olursun.
*google+, tumblr, twitter gibi yerlerde paylaşımlar yap. google'da aramalarda daha çok izleyici çekersin.
*Adsense ayarlarında izin verilen içerikleri ve yasaklı siteleri belirleyerek tbm ve bgbm oranlarını biraz yükseltebilirsin.
*Youtube üzerinden senin benzerin işler yapanlara abone ol hatta o videolara bol bol yorumlar at
*Kanalında birden çok playlist oluştur. İzleyici çekmde çok büyük payı var.
*Kesinlikle öne çıkan içerik ve filigran ayarlarını da yap.
*Açıklama ve etiket kısmını asla boş bırakma.
şimdilik aklıma gelenler bu kadar hocam. Kolay gelsin.