Eğer bir sunucu işletmiyorsanız,
uzak bir sunucuya bağlanıp iş yapmanız gerekmiyorsa (ki bunu çoğunlukla vpn ile çözerler fakat statik ip ile çözenler de var)
ihtiyacınız yok demektir. Ekstra ücret vermeye gerek yok.

Statik IP, adı üstünde "statik" yani "değişmeyen" IP adresi anlamına gelir. Normalde, modemin her yeniden başlatılması esnasında veya periyodik olarak IP adresiniz değişir. Bu gün Türkiye'de popüler 2 tane internet servis sağlayıcısı var. TTNet ve Turkcell Superonline. Bu iki markanın da kendilerine ait IP havuzları var, modeminiz IP değiştirmesini gerektirecek bir aksiyon aldığında, hangi servis sağlayıcısındaysanız o servis sağlayıcısına gider ve IP adresini talep eder. Servis sağlayıcı da eğer abonelik konusunda bir sıkıntı yoksa IP adresini modeme yönlendirir. Tabi hangi gün kim hangi IP'yi kullanmış bunlar da kayıt altına alınır.
Bütün detayları geçersek, IP adresi sürekli değiştiği için sabit bir adres olmaz ortada. Eğer sunucu işletiliyorsa, statik IP ihtiyacı bu yüzden doğar. Çünkü insanlar ve makineler hangi IP adresine ulaşacaklarını bilemezler, her değişiklikte tekrar tekrar tanımlamak gerekir bu adresi. DDNS gibi çözümler de mevcut elbet.

Statik IP adresini de açıklayayım:
Modem her IP değişim aksiyonunda kendine tanımlanmış olan benzersiz IP adresini alır. O IP adresini sistem başka bir hatta aktaramaz. Tabi siz isterseniz proxy hizmeti de sunabilirsiniz. Yani internet servis sağlayıcınızın IP havuzundan 1 IP'yi özel olarak kendinize ayırırsınız, bu yüzden bu işlem ekstra olarak ücretlendirilebilir.

Son olarak:
Eğer ticari bir amaç yoksa, statik IP ihtiyacının olacağını pek düşünmüyorum. Hıza ise etki etmez.