lostyazilim
tr.link

Forum ve Web sitesi için öneri istiyorum

7 Mesajlar 732 Okunma
acebozum
tr.link

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Arkadaşlar bana kullanımı ücretsiz olan(vbulletin gibi lisans sorunu olmayan) bir forum altyapısı lazım. Temaları veya diğer eklentileri yaygın olan bir forum sistemi, birde wordpress için kullanıcılara rütbe verebileceğim, grup yapabilecekleri bir tema önerisi rica ediyorum. Bunları themeforest'ten satın alabilirim.

Teşekkür ederim şimdiden.

wmaraci
reklam

Regex Regex SEO & Law Consultant Kullanıcı
  • Üyelik 27.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Avukat
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 846
  • Beğeniler 256 / 527
  • Ticaret 106, (%100)
Forum konusunda tema satın alacak kadar bütçeniz varsa, ikinci el ve fakat güvenilir, 3.8.x bir lisans bulup vBulletin'den şaşmamanızı öneririm. MyBB gibi ücretsiz alternatifler var ancak (benim gözümde) XenForo gibi ücretli ve yeni nesil teknolojiyle kodlanan sistemler de dahil olmak üzere vBulletin 3'ün yerini tutabilecek başka bir forum sistemi yoktur.

• Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)

Sourtimes adlı üyeden alıntı

Forum konusunda tema satın alacak kadar bütçeniz varsa, ikinci el ve fakat güvenilir, 3.8.x bir lisans bulup vBulletin'den şaşmamanızı öneririm. MyBB gibi ücretsiz alternatifler var ancak (benim gözümde) XenForo gibi ücretli ve yeni nesil teknolojiyle kodlanan sistemler de dahil olmak üzere vBulletin 3'ün yerini tutabilecek başka bir forum sistemi yoktur.

Aslında Vbulletin kullanırım tabiki yapacağım işte, forum o kadar profesyonel ve önemli olmayacak. Olsa da belki bir ihtimal ilerde olabilir. Bu nedenle şuanda Vbulletin lisansı almak istemiyorum. Öyle kaçak kullanmayı da sevmem hiç bu yüzden hocam. Yani Vbulletin lisansı almayarak, kullanabileceğimiz en iyi forum alt yapısı nedir? Temasını ücretli olarak alırım themeforeset'ten.

• Üyelik 27.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Avukat
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 846
  • Beğeniler 256 / 527
  • Ticaret 106, (%100)
O zaman MyBB derim. SMF gibi amatör alternatifler düşünüldüğü zaman iş görebilir ancak yine de vBulletin tadını vermeyeceği kesin.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)

Sourtimes adlı üyeden alıntı

O zaman MyBB derim. SMF gibi amatör alternatifler düşünüldüğü zaman iş görebilir ancak yine de vBulletin tadını vermeyeceği kesin.

Yani hocam size göre en iyisi, Vbulletin lisans almayacaksam MyBB? SMF falan fos diyorsunuz yani? Ben forumu çok ama çok etkili kullanmayacağım. Rütbeler önemli benim için ve tema birazcık göze hitap etsin yeter.

• Üyelik 27.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Avukat
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 846
  • Beğeniler 256 / 527
  • Ticaret 106, (%100)
MyBB üzerinde vBulletin'e benzetilmeye çalışılan temalar görmüştüm. SMF dediğimiz sistem özellikle SEO konusunda dezavantajdır ve hiçbir yararını göremezsiniz. Eğer ikisi arasında kalacak olursanız SMF'e kıyasla, free sistemler içerisinde de daha iyisini deneyimlemediğim için evet, MyBB diyorum hocam. Ama bir kez daha tekrarlıyorum: XenForo dahil hiçbir forum yazılımı vBulletin 3'ün tadını vermez.

• Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Veya bu forum sistemini Wordpress'in kensi içinde de yapabilirim. Ama bana öyle bir tema lazım ki, Üyeler grup kurabilmeli
Üyeler rütbe sahibi olmalı(puanlamayla veya farklı kriterler ile olabilir)
Üyeler mesajlaşabilmeli...

Bu arada ne yapacağımı merak ederseniz eğer, bizim kuzenin Cs1.6 serveri var onun için web sitesi yapıcam hocam.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al