Arkadaşlar yanlış bildiğiniz bişey var. Anonymous bir hacker grubu ama diğer hacker grupları gibi kullandığı veya örgütlendiği bir web sitesi yok. Bu tarz siteler Anonymous hayran kitlesinin takıldığı forumlar. Ayyıldız Tim'in bu siteleri hacklemesi gurur verici ama hacklenen direkt olarak Anonymous değil.

Benzin pompasını bile hackleyen (bkz: http://www.haberturk.com/ekonomi/teknoloji/haber/1043634-unlu-hacker-grubu-anonymous-pompayi-hackledi ) bir hacker grubundan bahsediyoruz burad. Whois bilgileri açık olan bir siteden mi haberleşip örgütlenecekler?

12 site hacklendi ona bişey demiyoruz hepimiz gururlanıyoruz ama bu siteler direkt Anonymous bağlantılı değil. Anonymous'un 4chan ve 7chan'dan sonra en son 2011 yılında sosyal bir platform oluşturacağı hakkında haberler çıktı ama hala haber olarak kaldı.

Öte yandan televizyonda çıkan haberler de Türkiye'nin siber ortamdaki karizmasını alt üst etmemek için yapılan ve abartılan haberler. Yanlış anlaşılmasın Ayyıldız Tim'i bende sever gururlanırım yaptığı saldırılarla ama olay direkt Anonymous değil medyanın her zaman yaptığı kışkırtması.

He bide Anonymous geçenlerde Ayyıldız Tim'den özür diledi diyenler de olacaktır elbet; O olay da anonnews.org'a yapılan DDoS saldırısı. anonnews.org tek bir şahsa ait Anonymous'a dair haberlerin ve bilgilerin paylaşıldığı bir site. Domainde anon geçtiği için yanıltıcı ve hedef olarak görünmüş ama şöyle düşünün, sizin bir anonimsozler.com diye bir siteniz var ve Ayyıldız Tim sitenize saldırıyor domain benzerliğinden. Site index'inize yazmaz mısınız benle Anonymous'un bir alakası yok diye?

Lütfen çok afedersiniz or*spu medyanın abarttığı 2-3 haberi izleyip bir şeyler araştırmadan doğru olanı yanlışa çekmeye çalışmayın, olayı gurur meselesi yapmayın. Örnek vereyim ben nasıl çirkinim ve Angeline Jolie'yi tavlayamayacağımı biliyorsam, bu olayı da kabullenmemiz gerekir. Evet, Türkiye ne yazık ki siber ortamda diğer ülkelere göre geride.

Ama çıkıp da Ayyıldız Tim kötüdür, onlar kim ki demek büyük saygısızlıktır. Sonuç olarak ülkesi saldırı altındayken bir şeyler yapmak için çaba gösteren insanlara destek olmak insanlık görevimiz.