Merhabalar,

Güzel bir konu, Güzel yorumlar.

Google Web master yönergelerini yalayıp yutmuş üzerine daha iyisini yazabilecek kadar deneme/yanılma yapmış birisi olarak bu konuya çok net bir cevap verebilirim.

1 konu 2 site! (Tamamen Arama motorları tarafından bakıyoruz konuya)

Kullanıcı neden 1. siteye veya 2. siteye girme gereği duyar?

Bu sorunun cevabı herşeyin cevabıdır.

Kullanıcı 1. siteye girmiş olabilir ancak çok karmaşıktır. Çıkar diğerine girer ve bir sonraki karşılaşmada direk 2. siteye gider.

Marka bilinirliği; En büyük etkendir. Ne kadar çok kişilerin karşısına çıkarsanız sizi tercih etmeleri o kadar daha fazla olacaktır.

Ve asla ve asla unutulmaması gereken bir şey var. Google'nin var oluşu temel yapı taşları arasında backlink (kendi değimi ile sırt sıvazlama) var.

Burada ise yanlış bilinen birşey var. Kendiniz kendinizi refere etmeyeceksiniz. Birileri sizi refere edecek. Birileri sizi refere etmiyor ise siz birileri gibi refere edeceksiniz.

Burada ne kadar farklı refere edebileceğiniz konusu sizi başarıya götüren yol olacaktır.

Ancak!!! Günümüz de web teknolojileri çok hızlı ilerliyor bunlarada mutlak uymak zorundasınız. Mobil uyumdan tutunda site hızına, Sitenizin renklerinden tutunda menü yerleşimine (kullanıcı deneyimi) hepsine ama hepsine mutlak uymak zorundasınız.

Boşu boşuna Onpage SEO / OffPage SEO diye iki ayrı dal yok. OnPage kısmında %100 yönergelere uymak zorundasınız. OffPage kısmında ise Tamamen doğal olmak zorundasınız.

Saygılar.