Uzun süredir Windows 8 kullanıyorum fakat Vista'nın ardından halen başlat kısmındaki o saçma arayüze alışamadım. Bilgisayarda en az kullandığım alan olarak başı çeken Windows 8 başlat alanı, beni rahatsız ediyor.

Bu nedenle Windows 10 için araştırma yapıyorum. Fakat microsoft'un websitesi pazarlama dehası olan elemanlarla dolu olduğu için bilgi almaktan ziyade süslenip mağazaya konmuş ürünü görmekle yetiniyorum. (İnsan en azından kıyaslama yapar)

Sorularım şu şekilde ;

-Aranızda Windows 10 kullanıp memnun olmayan var mı?

--->

-Windows 10'da korsan yazılımlar çalışmıyor diyolar, tamam kaspersky, office falan bunları temin ediyorum ve lisanslı kullanıyorum ama çevremde vegas pro, filezilla, cleaner gibi yazılımların full sürümlerini satan satış mağazaları yok ya da mağaza var ürün yok. Bu nedenle internetten indiriyorum, ek olarak bazı eğlenceli uygulamalar ve oyunlar bulunuyor. Bunlar Windows 10'da sıkıntı yaratır mı? (Kardeşim steam var! demeyin, steam'ı kullanmadım ve kullanmıyorum)

--->

-Windows 10'da herhangi bir kasma sorunu veya Windows 8'e oranla ağır çalışma, yavaş açılma gibi sorunlar var mı?

--->

-Ortalama bir laptop (8GB ram, 6GB ekran kartı, amd a6) için Windows 10 uygun mudur?

--->


-----------------------------------

En azından 1,2 adet soruyu yanıtlasanız bile yolumu bulmam için vesile olacaksınızdır. Bu yüzden yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

Kolay gelsin.