Bence internetten pek tabi geçinilebilir yaklaşık 2 yıldır internet üzerinden geçimimi sağlıyorum ev geçindiriyorum ve herhangi bir bilgim de daha bi kaç ay öncesine kadar yoktu. Sağolsun *** dan bir arkadaş ile script kurması için anlaştım , arkadaş oldum , kısa sürede filezilla anadizin domain hosting reseller vps sunucu gibi şeyleri öğrenmiş oldum :D :D sonra 5-10 lira anahtar teslim site yapıldığını gördüm , 1000 postu 5 liraya atanı buldum , postçu diye meslekler türediğini öğrendim .... diye uzayıp giden şeyler işte. Bunları gördükçe bildiklerimi de unuttum .
Ben internetle geçimimi sürdürdüm sürdürmesine fakat ticaret yaparak . 10 liraya site kurup 20 liraya satarak değil. Gördüğüm şey çoğunluğun gençler olduğu ve eğlenmekle para kazanmak arasında birşeyler yapmaya çalıştıkları . İyi güzel de bu işlerin böyle olması mümkün değil. Ya eğlenirsiniz ya para kazanırsınız . Bunun ortası vardır fakat zamana yayarsın sabredersin netten kazancın reeldekini geçer duruma gelir. Hem 20-50 lira sermaye ile allah aşkına bi kasa limon alıp pazara çıkmanız bile imkansızken nette milyarlar kazanılabilir mi ? Böyle bi dünya mümkünmüdür ? Değil ama neredeyse %90 bunun beklentisi içinde ve hayal kırıklığı yaşıyor.
Bence Beyaz çok haklı zevk için hobi için düşünülebilir fakat sermayesi , yeterli ticari bilgisi olmayanlar için net çok büyük batak olur. Şu an bile ciddi anlamda vakit hırsızlığı yapıyor.Biz okuldan kaçar sahile giderdik . şimdi okuldan kaçan internet cafelere gidiyor . Bir de 50 tane farklı konulu site ile , bu domainle ne sitesi gider gibi muhabbet yapanlar zerre umut beklemesinler asla netten geçinemezler.Bir sürü projeyle ilgilenip de biri tutup zengin olan diye bir adam daha doğmadı , olmadı.
Ek Olarak: Tüm konuşmalarımda ad..lt ve benzeri içerik hariçtir. Kendi görüşüm tasvip etmiyorum , o işlere bulaşmıyorum. Bu tür iş yapıp çıkanlar olacaksa olmasın sussun o işten kazanılır abi şüphem yok . Reklamsız ilk ay 10k 30k dan bahsedenleri gördüm insanlardan soğudum. Kuzenlerimden bir tanesi öyle bir işin içinde ve abartısız günlük kazancı polis maaşından fazla. 3 yılda trilyoner oldu adını bile duymadığınız bir site sayesinde. Bi tek o işte olur öyle hayali paralar ama o işi yaparım olur diyenler reel olarak da yapsalar aynı parayı kazanırlar netle uğraşmalarına hiç gerek yok derim.