Muhammed Burak adlı üyeden alıntı

Bunun yerine iyi bir surface pro 4 öneririm madem bu kadar yüksek fiyatlar.

İllahi notebook olsun diyorsanızda: Lenovo markasını öneririm ama lenovo'yu alırken dikkat etmeniz gereken bir şey var onların driverlarında bir sıkıntı var firmayı ararsınız böyle bir sıkıntı olursa paramı iade edersiniz.

Alacağınız bilgisayarın mutlaka ssd i olsun ssd bir bilgisayar 8 gb ramli bilgisayardan daha iyi çalışır. İşlemci hızı 3.6'nın altında olmasın.
Ekran kartı nivida olmasını tercih edin ama ghz'i yüksek, mhz'i yüksek olsun bunlar ram içinde geçerli tabiki ram'e bir yere kadar önem ver sıkıntı olmaz. Dizme yapmanı önermem çünkü mutlaka bir gün pişman olursun. Madem ekran kartı yüksek olan bir bilgisayar seçiyorsunuz ssd'i yüksek ve ekran kartı olarakta iyi olan bir marka seçmeniz her zaman önemlidir, nivida iyi bir ekran kartı ama yüklenmesi bir sıkıntı verdimi değişmek zorundasın bunu zaten fark edebilirsin ilk aldığında.

Dip not linkler mesaj bölümünde ölü.

Ek Olarak: Lenovo'nunda her zaman masaüstü olanı tercih etmeye çalış çünkü masaüstüleri daha sağlam.

hp almanı asla önermem hp'nin bir tek yazıcısı öbür cihazları boş.

Bana tam istediğin (benim istediğim) gibi bir bilgisayar ve uygun olacak şekilde sun dersen yardımcı olurum. @UNKEF; Ekin eki olarak bu kadar iyi önermemin sebebi bir kere alıyorsun aldığında pişman olmanı istemiyorum.

woohoo adlı üyeden alıntı

Her hangi bir macbook bilgisayar aldığınızda daha önce bilgisayar kullanmadığınızı anlarsınız. Şiddetle tavsiye ederim.

makalehizmeti adlı üyeden alıntı

Bahsettiğiniz işler için 1-1,400TL 'lik laptop yetecektir. Çok fazla para vermeye gerek yok diye düşünüyorum ben. Kalan parayla web sitenize yatırım yapabilirsiniz :)

ovelibudak adlı üyeden alıntı

Hocama katılıyorum. Piyasa gereği en fazla 1600-1700 e istediğiniz türde bir dizüstü almanız daha mantıklı olacaktır. Arada iyi bir fiyat farkı var. O farkı başka türlü değerlendirebilirsiniz. :)

Almışken şöyle sağlam güzel bir şey almak istiyorum 3000TL'ye kadar değerli arkadaşlar. Bu nedenle bu fiyatlarda baktım hep.

MAC almamı tavsiye eden hocama katılıyorum aslında ama özellikleri iyi olan bir makinesi 5000-6000 arasından başlıyor. Ben kullanmıştım daha önce kısa bir süre arkadaşın cihazını evet güzel ama normal laptoplardan çok çok ötede bir şey göremedim.

Diğer arkadaşlar, bu verdiğim linklerdeki bilgisayarlar nasıl? Mesela şu 3. sıradaki, özellikleri açısından çok iyi geldi bana. Son sıradaki msi markanın özelliklerinden bile çok iyi özellikleri var. Ama HP önermem demiş burak hocam. Bu nedenle kararsız kaldım.

Son olarak

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-i7-5.nesil-lenovo-16-gb-ram-17.3-fullhd-ips-ekrn-4-plus8-12gb-e.kart-257942843/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-i7-4710hq-12gb-ram-1tb-sshd-disk-4-plus6gb-r9-m265x-ddr5-10gb-ekrn.k-248915503/detay

Şu ikisi arasında kaldım. Ama Toshiba'nın ekran kartı Radeon... Bu kötü müdür Nvdia'dan çok...