Merhaba Bugün size Laptop’unuzun kullanılamaz hale gelmesi gibi hazin bir sona kadar gidebilecek ısınma sorununa basit ama etkili çözüm yolları yazmak istiyorum.Kasa’lara göre Laptop’larda soğutma işini yapan fanlara çok iş düşüyor.Kullanım kolaylığı açısından ince tasarlanan Laptop’lar için o boyutta fanlar üretiliyor ve bu fanlar bazen yetersiz kalabiliyor.İşlemci çok ısınıyor ve bacağınızı yakacak dereceye gelebiliyor diyorsanız doğru yerdesiniz.Bunun için size altın değerinde ipuçları vermek istiyorum.Laptop’unuzu tozlu veya nemli ortamlarda kullanmamaya dikkat edin.Toz fan’ın çalışmasını nem ise var olan sıcaklığın daha belirgin hale gelmesini sağlayacaktır.Laptop’un soğutma fan’ının havayı dışarı attığı kısımlar vardır.Bu kısımları kapatmamaya çalışın ve laptop’u genel olarak sert yüzeylerde kullanmaya çalışın.Gerekirse sürürge ile hava çıkışlarını temizleyin.Eğer ısınmayla başa çıkamıyorsanız laptop soğutucuları piyasada uygun fiyata var.Kendinize bir tane alıp kullanabilirsiniz.Laptop’un altına monta edilir ve kullanımı kolaydır.Ben bütün önlemleri aldım fakat hala ısınıyor diyorsanız donanımsal açıdan bir problem söz konusudur.En iyi çözüm yetkili servise laptop’unuzla birlikte gitmek olacaktır.Sakın kendiniz laptop’u açıp birşeyler yapmaya kalkmayın hem kendinize zarar verebilirsiniz hemde garanti kapsamı dışına çıkacaktır.
Kaynak