Merhaba,

VPS : Virtual Private Server,

Bir Fiziksel sunucu üzerinde çeşitli sanallaştırma yazılımları ile açılmış olan, kaynak kullanımları ortak bir şekilde kullanılan sanal sunucu hizmetidir.

Kaynak Kullanımı Hakkında

Bir fiziksel makinada farz edelim ki 16 GB RAM var 8 Core cpu lu da bir işlemci. Sanal makinalara verilen Ram miktarı 16 GB geçemez. İşlemci kullanımı ise ortaktır.
16 Adet 1 GB ramlı 1 Core işlemcili sunucu actıgınızı farz edersek bu 16 Core cpu ihtiyac duyuldugu anlamına gelir. Makınada ıse Maks 8 Core cpu var. Yanı Dıger makınaler o işlemciyi mesgul ederken sız kullanamazsınız.. Siz mesgul ederken dıgerlerı kullanamaz. Kullanamaz derken işlem performansınız azalır. Sanallaştırma yazılımları bu oranları kendısı ayarlayabılıyor.

Ram Kullanımı hakkında bir çok firma/firmacık/şahıs ramleri fiziksel sunucudan daha fazla vermemesi gerektiğini bilmesine rahmen 16 GB ramlı sunucuya 32 GB gibi 2 katında ramda verebılıyor. Buda performansın yerlere ınmesıne neden oluyor.
işletim sistemleri ücretsizdir.

SİZİN ALDIGINIZ FREE SERVER DA BU YUZDEN BAGLANMIYOR


VDS Server : Virtual Dedicated Server

Bir fiziksel sunucunun tek bir sanallaştırma ile müşteriye teslim edilmesi anlamına gelir. Yanı 8 GB RAMli bir Fiziksel sunucu sadece sıze aıt olur. Bu sunucularda Fiziksel sunuculardan Tek fark KVM gıbı erişim haklarınız olmaz. Sadece Root erişim bilgisi size verilir. Yasanan sorunlarda fırma ılgılenır. Sunucu kaynakları ortak degıldır. Sadece Size aittir. Performance en üst düzeyde alırsınız. İşletim sistemleri ücretsizdir.


Dedicated Server ; Fİziksel Sunucu

Bu Evinizdeki bilgisayarın üst düzey donanımlar ile 7/24 internete çıkarılmış halidir. Yönetim Tamamen size aittir. Firma sadece erişim sorunlarınız ile ilgilenir. Haricinde destek almanız ücrete tabidir.
Bu sunucularda İşletim sistemleri ücretlidir. Windows ve ücrete tabi olan tüm işletim sistemlerinde firmadan satın almak durumunda kalırsınız. Ben kendı lisansımı kullanıcam derseniz de firmaya fatura beyanında bulunmak zorundasınız. Warez Vb yazılımlar kullanılması yasaktır.

Kısaca Özetlemek istedim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.