Ahmet
▪ illâ edep, illâ edep!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Proje Yönetimi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Webmaster'lar neden reklamlara tıklamaz?
1. Günde internet karşısında en fazla zaman geçiren insanlar webmaster'lar olduğu için reklamlardan en çok bunalmış olan insanlar webmasterlardır.
2. Akıllı insanlar ilgilenmediği bir reklama tıklayıp haksız kazanç elde ettirmez, webmasterlar en akıllı insan statüsündedir.
3. Senelerdir girdiği her sitede, bulunduğu her forumda karşılaştığı şeyler reklam olduğu için, reklamlar webmasterlar tarafından düşman ülke statüsündedir. Birde mobil storelar içerisinde dahi artık gözümüzün içine sokulan, 5-10 saniye bekleten bir sisteme dönmüşken dünya bende artık hiçbir reklama tıklamıyorum, tıklamam. Özellikle de facebook twitter ve ligtv'de gördüğüm reklamlar eğer ilgimi çekerse direk site adresi yazıp girerim yine o reklama tıklamam. Yalnızca bana bilgi kazandıran sitelerde ilgimi çeken reklamlara tıklıyorum, genelimiz öyle yapıyor zaten.
4. Reklam içeriklerinin çoğu saçma geliyor bize. 4-5 senedir bir reklam var mesela, ALLAH seni izliyor tarzında bir yazı vardı şimdi ben onun neyine tıklayayım? Hayır tıklasam kendimi günaha girmiş gibi hissedecem. Bu ve bunun gibi çok fazla saçma, amaçsız reklamlar var.
5. Webmasterlar genelde teknolojik ve bilime dayalı reklamlara tıklarlar. Çünkü başka birşey ilgimizi çekmez. Arada istisna olarak futbol konulu reklamlara tıklarız birde.
İşin özeti böyle. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
doktor
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
SynapseMm adlı üyeden alıntı
Ben kendi fikrimi söylemem gerekirse , bir webmaster sitesine haber sitesi reklamı koymak ne kadar mantıklı acaba ? Bence bir webmaster sitesine verilebilecek reklamlar , sunucu , host , seo gibi şeylerdir.Bir webmaster'in ilgisini neden çeksin acaba bir haber sitesi bende size bunu sormak isterim ? Bir seo reklamı olsa insan meraktan bile olsa bakma isteği duyuyor mesela.
drcag
Webmasterlar en çok internet haberleri ve teknoloji haberleri okur diye düşündük... Belki ilgi çekici bir banner olmamıştır.
Aslında iyi bir internet ve teknoloji haber yazarıda arıyorduk ama bulamadık...
Son Haberler www.haberdetaylari.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
28, (%100)
Bu yüzden ingilizce veya başka bir dil ile yayın yapan bir site açmalısınız. Çoğu kişide böyle kazanıyor zaten Adsense'den :) Söz meclisten dışarı, bizim Türk milleti alacağını alıp bırakın reklama tıklamayı bir teşekkürü bile çok görüyor direk siteden çıkıyor. Kaç kişi tanıyorum aylık 3-5 bin kazanan Adsense'den. Fakat sektörü yabancılara yönelik :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Asıl soru "Neden tıklamalılar ?" olmalı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
Sitenize girenlerden kaçı webmaster, webmasterim diyenlerin kaçı gerçek webmaster? :) Bir reklam ilgimi çekmiyorsa neden tıklayayım? Tıklarsam o reklamı veren adwords kullanıcısının boşa giden parası nolcak?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
front-end developer
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Bir siteyi beğendiysem işini kaliteli yapıyorsa ne zaman sitelerine girsem direk reklamlara tıklarım .
"En çok inandığımız şeyler, en az bildiklerimizdir."
- M.D. Montaigne.