Öncelikle, dalgalanmanın ne olduğunu bilmeyen bazı arkadaşlarımız var. Bilinen hitap şekli düşüşlerdeyim, sitem düşüyor, acil bir şekilde yardım lazım yada ne yapabiliriz? Şimdi bu konuya açıklık getirelim.

Dalgalanma;

Kararlı olmayan ve tamamen kararsız kılınan web sitelerinin sürekli sıralamada yer değiştirmesi anlamında kullanılan bilinen etik bir ibaredir. Google, dalgalanmasının ne zaman ve nasıl bir dalgalanma ile karşılacağını hiç kimse bilemez. Tahmin yürütebilir ancak kesin bir şey söylemesi söz konusu değildir.

Google'de olan dalgalanmalar bazı anahtar kelimeler de aşırı bir şekilde düşüş göstermektedir. Bu düşüşler kalıcı da olabilir. Tamamen geçici dalgalanma sebebi ile karşılaştığımız durumda olabilir. Bunu tam olarak bilmemiz mümkün değildir.

Bir web siteniz var bu web sitenizin adresi örnek veriyorum ki,

http://www.dalgalanma.com/

Anahtar kelimelerimiz ise (dalgalanma ve dalgalanmalar) taktir edersiniz ki "dalgalanma" direk ana kelimemiz "dalgalanmalar" ise alt yan kelimemizdir.

Dalgalanma ile karşı karşıya kaldığımız zaman mutlak bir düşüş olacaktır ki bu göz ile görülür derecede etkili olmaktadır. Yanlız her site dalgalanmaya mağruz kalmaz. Belirli siteler bu dalgalanmaya dahil edilebilir.

Alan adınızın yaşı 20 diyelim. Alt yapınız ise çok profesyonel ve milyarlarca para ödemiş sağlam bir SEO zemini hazırlamışsınız.

Her gün güncel, üzerine titrediğiniz ve milyarlarca para döktüğünüz bir siteden bahsediyoruz. Bu dalgalanmadan etkilenmeyeceksiniz "garantisini sunmaz." ve bunu kimse bilemez.

Google, mühendislerinin geliştirmiş olduğu alt yapı her geçen gün kendini yenilemektedir. Bu yenilikler ise Matt Cutts kişisel blog adresinde belirli aralıklarda yayınlanmaktadır.

Facebook ve Twitter adresleri üzerinden de bunu takip edebilmeniz mümkündür.

https://www.mattcutts.com/blog/

Eğer dalgalanmadan etkilendi iseniz yapabilecek hiç bir şey yok demektir. Buna müdahale etmek yada etmemek hiç bir şeye çözüm getirmeyecektir. Eğer ki bir çalışma yapıyorsanız veya yaptırıyorsanız ben düşüşe geçtim. Şu kadar ödeme yaptım, vay efendim neden benim sitem düşüyor gibi düşüncelere kapılmak herkesin en doğal hakkıdır.

Bu konuda şu iki hatayı yapmamanızı öneriyorum.

1.) Ben daha fazla backlink alayım (spam) yapayım sitem dalgalanmadan ötürü kayboldu tekrar geriye gelir diyerek ömür boyu O siteyi riske atmaya değmez.

2.) Dalgalanma bana da vurdu, ben en iyisi bırakayım beklemede kalayım. Hiç bir içerik felan da girmeme gerek yok kendi kendine toparlasın.

Bu iki düşünceye hiç gerek yok. Bu aşama da yapmanız gereken "umursamaz" takılmak ve hiç bir şeyi dikkate almadan her zaman olduğu gibi yerine ve uygun bir şekilde çalışmalarınıza devam etmeniz sizin için daha büyük önem taşımaktadır.

Bir çok arkadaşımız burada Backlink hizmeti vermektedir. Backlink paketi alayım, iki gün sonra sitem düştü. Aldığım paket işe yaramadı diye düşünmek yerine bence ilk önce yapmanız gereken son 24 saat içerisinde ne oldu gibi düşünerek araştırma yapmak en mantıklısı olacaktır.

Backlink, paketi satan kişiler bilerek sizin sitenizi spama düşürecek değildir. Bu bir çalışmadır ancak SEO çalışması değildir. Backlink, paketi SEO temelinin sadece bir parçasıdır. Bu konuda bazı arkadaşlarımız tam olarak bilgi sahibi değil; Burada kendileri ile bunu paylaşmak istiyorum.

Uzatmadan şunu da belirteyim tekrar olarak, Bir hizmet aldınız ve bu hizmet SEO hizmeti, fakat siteniz düşüşe geçti. Bu aldığınız hizmet kaynaklı da olabilir. Dalgalanma veya yeni bir algoritma geliyordur bunun alt yapı çalışmaları da olabilir.

Bunu hiç kimse bilemez. Bence en uygun olan ise gözlemlemek ve araştırma yapmak olacaktır. Bu bilgileri de sizlerle paylaşmak istedim. Yazı tamamen kendime aittir. Alıntı yada kopya içerik kullanmıyorum.

Dalgalanma, bitene kadar yapacak hiç bir şey yok. Hemen hüsrana ugramayın derim. Her zaman olduğu gibi çalışmalarımıza devam edelim ve sonucu hep beraber görelim.