Alexa'nın mantığını hala anlamamış insanların yorumlarıyla dolmuş :) . Alexa değerlerini önemsemeyenler , sıralamalarda istediği yerlere gelemeyenlerdir..Alexa düşürmek basittir bazı yöntemler uygulayarak.Fakat istediğiniz konuma yöntemlerle getirdiniz.Daha sonra ne olacak ? Doğal olmadığından dolayı geriliyeceksiniz...
Benim 15 Yıllık sitem var neden şu sıralarda dolanıyor ? Alexa yıllanmış sitelere ayrıcalık tanımıyor..Alexa'nın amacı kaliteli hite göre sıralamaya koyması...Hemen çıkma oranı , sitede kalma süresi vs ortalamasını alıp hesaplanmaktadır..Yeni sitelerde ani düşüş ve çıkışlar olabilir daha sonra oturur.Alexa tamamen hitin fazla olmasından çok kalitesine önem veriyor..Bu adam bu siteye girmiş ama ne kadar durmuş , kaç sayfa dolaşıp çıkmış ? 20 Bin işe yaramaz hemen çıkan ziyaretçe , 10 BİN sitede uzun kalan ziyaretçi daha iyidir.Alexa bu gözle bakıyor.
Tabi bizim millet istediği yere gelemeyince , çamur atmasını çok iyi bilir..Yok ben TR'de 3 binlere 4 binlere geldim..Benden iyimi bilcen diyen mi dersin ? 4 -5 yıllık sitem var ama 8 bin lerde dolanıyor mu dersin .. Önce siz kendi sitenizi bir tanıyın , gelen ziyaretçinin kalitesinin ölçüp biçin daha sonra Alexa'ya çamur atın..
Daha iyisini yapana kadar en iyisi Alexa'dır.