Şöyle bir şey söyleyeyim size belki saçma gelebilir ancak ben bu deneyimi iki kere üst üste yaşadığım için paylaşmak istiyorum. Bir ihale sitesi üzerinden iki adet TV uzantılı alan adı aldım. Bu domainlerin birisi pagerank 5 değerine sahip, diğeri ise pagerank 6 değerine sahip iki ayrı tv uzantılı alan adı idi.

Daha sonra benim bir tane alan adı için, 301 çektim ve inanırmısınız bilemem ancak akşam saat 22:30 gibi işlem yaptım ertesi gün 17:30 gibi eski domain yeni domaine dönmüştü. Diğer alan adını ise farklı bir alan adı üzerinde yaptım oda ortalama 1,5 gün içerisinde dönmüştü.

Yani kesin şu kadar sürede olacak, olması gerekiyor tarzı bir kesin garanti yoktur. Bu tamamen sistemin O anda işleyişinin süresine bağlıdır. Unutmamak gerekiyor, 301 işlemini yaptıktan sonra vay benim site çıkmadı acaba eski halinemi alsam gibi işlemler yerine bence eksik varmı yokmu diye araştırma yapmak, daha doğrusu webmaster tools üzerindeki yönergeleri okumak ve dikkatlice O tarif edilen yolları izlemek gerekiyor.

Şunu da son olarak belirtmeliyim ki, misal veriyorum birden fazla 301 işlemi var ancak benim yapmış olduğum işlem .htacces üzerinden yapılmıştı. Kimisi php kodu ile, kimisi aspx kodu ile ne bileyim kimisi yönlendirme ile herkes farklı işlemler yaptığı için bu değişebiliyor. İşlem değişik, sonuç aynı ama süre olarak bu tahmin edilemez.