Belki bilen çoktur ama bin yinede yazayım,belki birine bir faydamız dokunur dedim.
Mesela tatlı tarifi siteniz var.Burada günlük 100 adet ''kek tarifi'' anahtar kelimeli makale paylaşacağınıza,10 adet ''kakaolu kek tarifi'' yada 5 adet ''yoğurtlu kakaolu kek tarifi'' anahtar kelimeli makaleler yazmanız,size daha çok hit getirecektir.Çünkü kek tarifinin aylık aranması milyonlara varırken,yoğurtlu kakaolu kek 20-30bini bulmaz.Şimdi bu durumda rekabetin az olduğu bir kelimede yükselmiş olacağız.Belki aldığımız hit düşük olacak ama bunun gibi 4-5 kategoride yükseldiğimizi düşünürsek,çabalarımızın karşılığını fazlasıyla alırız.
Veya teknoloji siteniz varsa, ''teknoloji haberleri'' anahtar kelimesini kullanırsanız sittin sene ilk sayfaya gelemezsiniz (profesyonel seo yardımı olmadığını varsayıyorum).Onun yerine ''giyilebilir teknolojiler'',''nano teknoloji haberleri'',''uzay teknolojileri'' anahtar kelimelerini kullanırsanız daha başarılı olacaksınız.
Backlink
Belkide en çok istismar edilen ve yanlış anlaşılan konu budur.Herkes,yüksek hitli siteden backlink alınca yükseleceğini zannediyor,halbuki bilmiyor ki backlink aldığın sitenin,senin sitenle bir alakası yoksa,uzun vadeli olarak işe yaramaz.
Birde forumda satılan backlink paketleri var.Adam size 3-5 gün içinde yüzlerce backlink vermeyi vaadediyor.Halbuki senin siten 1 yılda o kadar backlink toplayabilmiş değil,ama adam sana 3-5 gün içinde o sayıda backlinki verecek.Sende 1-2 ay boyunca sıralaman yükseldi diye sevineceksin,ama bir süre sonra dibe vurunca haklı olduğumu anlarsın.O yüzden,ne seo paketleri ne de backlink paketleri bana göre kesinlikle beş para etmez çalışmalardır.Çok büyük ihtimalle tamamı otomatik yazılımlarla yapılıyor.