arslanturk0687 adlı üyeden alıntı

Hafta sonları düğün salonlarında garsonluk yap. Günlük 100 tl veriyorlar. En iyisi bu bence. Tanıdığım 2 kişi ek gelir amaçlı böyle yapıyor.

1 ay içinde demiş hocam sanırım bu sezonda salonda işte bulamaz zaten düğün falan da yok. ( İstanbul bölgesi için)

Güzel tavsiye, haftasonu boş olup da çalışmak ek iş yapmak isteyenlere ben de tavsiye ederim. Hem eğlenirsiniz, hem bir çok hayat tecrübesi edinirsiniz hem de maaş kadar ek geliriniz olur.

2003 yılından 2011 yılına kadar askerlik arası hariç full salonda çalıştım, 2011-2015 arası da dönem dönem çalıştım. Çok kötü varoş bir bölgede olmama rağmen bahşişlerle falan iyi para kazanıyorduk. Garsonlukla başladım foto kamera şeflik müdürlük derken boş zamanlarımda orgu kurcaladım piyanist oldum. Yani her ne olursa olsun salonda yapamayacağım iş kalmadı. Benzer şekilde beraber çalıştığım çocukluk arkadaşlarımında tamamı foto kamera vs. salonda olan biten tüm işleri yapacak seviyedeler, bir nevi bize 2. bir meslek gibi oldu, şimdi aramızdan kim maddi sıkıntıya girse soluğu salonda alıyor. Garsonlar için cumartesi-pazar 2 gün bahşişlerle falan 300-400 lira arası kazanılıyor. Bahşişler mecburi zaten, öyle verdi vermedisi de yok. Yılda ortalama 100-130 arası düğün olur, 50 düğün başı 50 de db bahşiş olsa yıllık 10-13 bin lira gibi ek gelir olur ki normal maaş alan biri için gerçekten güzel para.