Şimdiden başarılar dilerim.
Kod bilginiz sıfır ise, tabiki wordpress, jommla vb. hazır cms kullanacaksnız. Drupal de olabilir ama diğerlerine göre kaynakları biraz yetersiz kalabilir. Ama ingilizcem var diyorsunuz bu nedenle Drupal'i de deneyip göz atın şimdiden derim.
Özel bir tasarım yaptırırsanız daha sonra farklı bir şey istediğinizde yazdırıp editletmek için ücret ödersiniz. Eğer maddi çok sıkıntınız yoksa kesinlikle önerim bu olur.
Adsense veya diğer reklam ağları konusunda maalesef hiç güzel şeyler söyleyemem. Çünkü forumda her gün efalarca konu açılıyor ve insanlar kin kusuyor adsense'ye. Ya çok büyük paralar harcayacaksınız web sitenize ya da adsense için çok uzun yıllar sonra olumlu dönüşleri bekleyeceksiniz. Ben mesela hayatımda bir defa başvuru yaptım hem de çok iyi bir siteyle ama olumsuz cevap gelince tekrar asla başvurmadım. Adsense'den üç kuruş kazanmak için kullanıcılarımın gözünü reklamlarla boğmamayı tercih ettim. Ancak maalesef bir domain ve sitesi olan herkes adsense başvurunca ve kopya içeriklerle, warezlerle, hilecilerle vs. doldunca ortalık, adsense Türkiye'ye karşı cephe aldı ve kazançlar yerlerde sürünüyor.