lostyazilim
tr.link

Tema için beyin fırtınası

3 Mesajlar 989 Okunma
acebozum
tr.link

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Merhaba.

Themeforeset veya Codecanyon'dan bir wordpress tema veya php script bir web sitesi alacağım. Bunun için karar veremedim. Neden?

Wordpress temalara bakıyorum çok ağır ve yavaş görünüyorlar. Tasarımsal olarak ise karmaşık veya çok sade olanlar var. Birde bunlar için ayrıca birkaç eklenti kullanacağım ve cpu iyice fırlamış olacak ve site çok yavaşlamış olacak.

Diğer bir tercisim ise, LİNK linkteki buzzy teması ancak bunun yapımcısı tatile çıkmış onlarca soru sorulmuş ama cevap verilmemiş. Bu nedenle sorduğum bazı soruları cevaplanmadı günlerdir. Mesela, "ön sayfanın onedi tarzı olmasını istemiyorum bunu değiştirebilir miyim" dedim.

Kısacası bana codecanyon'dan güzel bir genel içerikli web sitesi olabilecek bir tasarım ya da wordpress bir tasarım önermenizi rica ediyorum. Genel içerikli bir sitede kullanacağım aldığım web sitesi tasarımını. Php veya wordpress olmalı ancak yavaş olmamalı ve çok karışık veya çok sade olmamalı. Tasarım için üst limitim 300TL'dir.

Sizin de tercihlerinizi, tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.

wmaraci
reklam

Shrikeen Shrikeen Frontend Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Front End Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 2933
  • Beğeniler 745 / 744
  • Ticaret 60, (%100)
Buzzy scriptinde tema sistemi yoktu sanırım, o yüzden kendi teması üzerinden düzenleme yapılması gerekir. Buzzy scriptini çokta önermem açıkçası, artık her yer aynı scriptle doldu taştı. Bunun yerine özel bir tema yaptırabilirsiniz.

Şunu sorayım size, bir Wordpress temasından beklentiniz nedir ? Nasıl görünmesini istiyorsunuz ? Aklınızda bir tasarım var mı ?
UNKEF KadirHames

kişi bu mesajı beğendi.

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)

Ferdi Şahin adlı üyeden alıntı

Buzzy scriptinde tema sistemi yoktu sanırım, o yüzden kendi teması üzerinden düzenleme yapılması gerekir. Buzzy scriptini çokta önermem açıkçası, artık her yer aynı scriptle doldu taştı. Bunun yerine özel bir tema yaptırabilirsiniz.

Şunu sorayım size, bir Wordpress temasından beklentiniz nedir ? Nasıl görünmesini istiyorsunuz ? Aklınızda bir tasarım var mı ?

Öncelikle okuyup cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Buzzy için kendi görünümü dışına çıkmayı tüm web sitelerinin aynı gibi görünmesinden dolayı istedim aslında.

Wordpress'e gelirsek, evet var hocam aklımda istediğim bir görünüm ve beklentilerim.

Öncelikle yavaş olmayacak ve Cpu tüketimi problemini anlık 500-1000 arası olabilecek web sitende yaşamak istemiyorum.
Görüntü olarak ise, news/magazine görünümlerinde olabilir. Ben genel içerikli bir web sitesi için tasarım arayışındayım. Bu nedenle en yatkın tasarımlar bunlar oluyor gibi.
Ancak themeforest'te benim bulduklarım ve en çok beğenilenler hep çok fazla karmaşık görünüme sahip. Anasayfada ne nerde belli değil veya içeriklerin yerleşimini yapmak için nerdeyse aylarca uğraşmam gerekecek. Bu tarz karmaşık temalar çok ağır ve yavaş oluyor. Ya da çok ama çok saçma tasarlanmış benim işime yaramayacak tasarımlar var.
Mesela sevmediğim türler:
http://themeforest.net/item/themag-a-news-and-magazine-template/full_screen_preview/12710568

http://themeforest.net/item/news/full_screen_preview/4837224

İlk sıradaki çok karmaşık diğeri ise fazla basit.
Aslında WP için Rehub Theme güzel ama fazla yavaş kalıyor.

Son olarak şunları eklemek istiyorum. Buzzy'nin ön görünümünü değiştirerek, farklı birkaç eklemeler, editlemeler ve özel bileşenler yaptırarak kullanmayı istememin en önemli sebeplerinden biri, kullanıcılar için sağ üst köşeyeki buton. İstedikleri formatta içerik gönderebiliyorlar ve temanın seo ayrıca optimizasyon ayarlamaları yapılmış görünüyor testlerde.

Ek olarak, özel bir tasarım/script yaptırmak için yapabilecek kişi çok aradım. Forumdaki ataturkunaskerleri isimli arkadaş hallederim ben dedi ancak işin grafik hali bile bir ay geçmesine rağmen bitmedi. Grafiği bir arkadaşına yaptırıyormuş galiba arkadaşı yamuk attı bu nedenle soğudum yaptırmaktan.

Hal bu olunca epey kararsız kalmış durumdayım değerli hocam. @[Ferdi Şahin](userid:934)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al