Site içi SEO > Bütün o backlink paketleri, tanıtım yazıları, footer linkler.
- Siteniz yeni nesil web standartlarına (CSS3, HTML5) uygun olacak.
- Siteniz Responsive olacak. Ayrı bir mobil arayüzü ve link yapısıyla uğraşmayacaksınız.
- Sitenizde mümkün olduğu kadar az sorgu oluşturacaksınız. Bunun için CSS ve JS dosyalarınızı optimize edeceksiniz. Arayüz tasarımı için kullandığınız resim ikonların yerine yeni nesil Glif iconlar (FontAwesome) kullanacaksınız.
- Sitenizdeki tüm resimleri optimize edeceksiniz. JPG Mini veya TinyPNG/JPG gibi uygulamalarla dosyaların boyutlarını küçültecek, EXIF removerlarla resim dosyalarına ait Exif bilgilerini sileceksiniz. Eğer bir resim dosyasında Exif bilgisi mevcutsa Google o resmi başka bir siteden aldığınızı/kaydettiğinizi bilir. Bu size + puan kazandırmaz.
- Cache uygulamaları kullanmıyorsanız Linux'da .htaccess'la, Windows'da ISAPI_Rewrite ile sitenizin tüm stil dosyalarını (jpg, png, js, css, woff, ttf, vs) Cache'ye atmalısınız. Wordpress kullananlar için Cache uygulamalarını tavsiye etmiyorum. Sitede çok gereksiz bir alan kaplıyorlar. Aynı şeyi 300 baytlık bir htaccess koduyla yapmak mümkün.
- Her şey web sitesinin hızlı yüklenmesi ve çalışması için. Google artık bunu çok önemsiyor. Bu yüzden Türkiye'de Türkçe yayın yapan siteler için Türkiye lokasyonlu firmalarla çalışmak önemli. Web sitemizi iyi optimize ederek PageSpeed Insights, GT Metrix gibi önemli optimizasyon önerileri sunan hizmetlerden +90 puan almalıyız.
- Time To First Byte (TTFB) için CDN önemli bir avantaj sağlıyor fakat şuan CDN'in SEO sonuçlarını ciddi anlamda etkilediğini düşünmüyorum. Bunu pek çok web sitesinde test ettim. Uzun zaman bekledim ve sonuçlarda herhangi bir değişim görmedim.
- CDN yerine paylaşımlı hosting kullanıyorsanız Dedicated IP kullanmalısınız. Dedicated IP kesinlikle SEO'da + puan, avantaj kazandırıyor. Bunu bizzat test ettim. Senelik ücreti 40 lira ile 120 lira arasında değişiyor. Ülkemizde pek çok hosting şirketi bu hizmeti veriyor.
- Bütün bunların yanında tabiki kaliteli, özgün içerik olmazsa olmazımız. Özgün içeriği sadece yazmak yetmiyor, onu süslemek, güzel servis etmek lazım.
- Pek çok sitede şu 2 hata gözüme çarpıyor.
1) Makaleyi özgün yazıyorlar ama sadece yazıyorlar. Yazının fontu küçük, okunmuyor. Paragraflara dikkat edilmemiş. Her şey birbirine girmiş. Resim yok. Video yok. İnsanlar böyle sayfaları hemen kapatıyorlar. Siz özgün içerik yazdığınız için iyi bir şey yaptığınızı sanıyorsunuz fakat siteye giren ziyaretçi sayfanızı 2 saniye içinde kapattığı zaman o özgün içeriğin beş kuruş değeri kalmıyor.
Bu noktada hep söylediğim, tekrarlamaktan bıkmadığım bir şey var: "Alt sayfalarınıza, anasayfanızmış gibi özenin... Her gün 10 tane alt sayfa yapıyorsanız boşverin. Sadece 1 tane alt sayfa yapın. Ama güzel yapın."
2) Yazılarınız arasında anlamlı bir backlink trafiği oluşturmalısınız. Bunun için yazdığınız tüm yazılara, sitenizin tüm sayfalarına hakim olmanız lazım. Yazınızın içinde başka bir yazınızla alakalı bölüm varsa mutlaka o yazıya link vermelisiniz.
- Son olarak backlink alırken Anchor textlere dikkat edin. Google bu konuda artık daha hassas davranıyor. Örneğin film izle kelimesinde çıkmak isteyen herkes tüm linklerini "film izle" şeklinde alıyor. Bu doğal değil. Google backlinklerinize baktığı zaman sitenizi sadece "film izle" kelimesinde çıkmak için yaptığınızı anlıyor. Doğal olun. Gerçek hayattaki gibi düşünün. İnsanlar size tek kelimeyle referans vermez. Farklı keyword kombinleri deneyin.
film izlemek için tıklayın
buradan film izleyin
www.url.com film izle
Bu şekilde örnekleri çoğaltın. Tek bir anchor texte bağlı kalmayın.
Şuan bir site ile deneme yapıyorum. Türkiye'de aylık ortalama 450,000 kere aranan bir kelimeyle ilgili site yaptım. Site içi optimizyon kusursuz oldu. Pingdom puanı 100, GTMetrix puanı 95/95, PageSpeed Insights puanı 97. PageSpeed Insights Mobil puanı 100. Site için bir Dedicated IP bir de SSL satın aldım. Yüze yakın özgün içerikli makale yazdım. Bütün makaleleri birbirine linkledim. Dışardan bir tane bile link almadım. Sadece içeriklerimi sosyal medyada paylaştım. 1 ay içinde site ilgili kelimede 6. sayfaya geldi. Ki rekabet çok yüksek... Yani doğru yoldayım. Bunu sizde yapabilirsiniz.
Konuyu açan Skaylet arkadaşımız çok güzel bir noktaya değinmiş. Buradan yürümek lazım. Bunun yanında yazdığım şeyleri önemseyin. Sitelerinizi ve makalelerinizi optimize edin. Hedefleriniz küçük olsun. Yavaş yavaş büyüyün. Birden yükselmeye kalkarsanız sonunda mutlaka düşersiniz.
Başta dediğim gibi site için SEO, site dışı SEO'yu ezer geçer... Bir tane bile backlink almadan, sadece sosyal medyayı ve sitenizi doğru kullanarak binlerce backlinki olan bir siteyi çok ciddi bir kelimede geçebilirsiniz. Bunun için para harcamaya ihtiyacınız yok. Sadece emek ve zaman yeterli.