iPhone 4s dünyanın görünüm olarak en iyi cihazıdır bana göre ve halen daha 4s kullanırım.

Performans olarak yavaşlığın sebebi ise iOS 8 veya 9 işletim sistemi kullanıyor olmanız. iPhone 4s çıktığı zaman Apple'ın kullandığı güncel işletim sistemi iOS 5'di. Yani iPhone 4s cihazlar ilk olarak iOS 5 ile çıktı. iOS 9'da aynı performans olmaması normaldir. Jeilbreak ile iOS 6.1.3'e düşürürseniz yine ilk aldığınız zaman ki performansı alabilirsiniz. Uygulama konusunda da sıkıntı yaşamazsınız Swarm haricinde. iOS 6 döneminde kullanılan uygulamaları Apple Store üzerinden indirebilirsiniz ve o dönemki güncel sürümlerini kullanabilirsiniz.

Sıkılma konusuna gelecek olursak; hangimiz iki sene kullandığımız bir eşya veya başka birşeyden sıkılmadık ki? Kaybedenler kulübü isimli filmde bir bölümde dediği gibi; "Komşunun bahçesinde ki çimen her zaman daha yeşil ve daha canlı gelir gözümüze" sözü herşeyi açıklıyor.

Bende değiştirdim telefonu yıllar önce. iPhone 5'i satıp Samsung S5 almıştım. Kabul ediyorum hayatımın hatasıydı. iOS kullanıcıları Android'e alışamaz ve kullanamaz. Bunu geçtikten sonra anlayacaksınız.