SEO firmaları öyle büyülü, sihirli şeyler yapmıyorlar.
Her bir SEO firmasından örnek referanslar isteyin. Sonra MajesticSEO veya SEMrush'tan aylık 400 liraya bir premium üyelik alın.
Sonra aldığınız referansları tek tek MajesticSEO'da veya Semrush'da analiz edin. Raporları PDF olarak indirin. İnceleyin. Nasıl çıkarmışlar, hangi yöntemleri kullanmışlar, gün gün, hafta hafta, ay ay neler yapmışlar, en ince ayrıntısına kadar görürsünüz.
Aynı şeyleri siz de yapabilirsiniz mesela. Fakat bu size zor geliyorsa, bunun için vaktiniz yoksa analiz sonuçlarını doğru okuyarak, referans sitelere ait Trust Flow denilen güven akışı değerlerine bakarak doğru SEO firmasını seçebilirsiniz.
Yani SEO firmalarının yaptığı site dışı SEO çalışmalarının hiçbiri sihirli şeyler değildir. Mesela benim rakiplerim yeni bir link aldıkları zaman SEMrush hemen bana email gönderiyor, "Rakibin şu siteden backlink aldı" diye bilgi veriyor. Bunun için hatrı sayılır para ödüyorum.
Bu noktada her şey ortada olduğu için (kimseden bir şey saklayamazsınız) SEO firmalarının sitelere müdahale etmesi önemlidir. Yani site içi SEO'ya. Bu yüzden SEO firmasının sizi ilgili kelimede çıkarmak için sitenizin alt yapısına müdahil olması gerekir. Eğer sizden böyle bir talepleri yoksa, her türlü çıkarırız diyorlarsa, demek ki backlink alıp çıkaracaklar. Backlinkle çıkarsanız, rakipleriniz de aynı backlinklerin daha fazlasıyla üstünüze çıkar. Sonuçlar da kalıcı olmaz.
Naçizane tavsiyem sitenizi de altyapı olarak iyileştirmek/geliştirmek isteyen firmalarla çalışın. Çünkü işini doğru yapanlar ancak onlardır.