1) Sosyal Medya Hesabı

Bir web sitesinin türü ne olursa olsun sosyal medya hesaplarından güç alıp sitesindeki sayfalarını ve genel olarak sitenin tümünü güçlendirebilir. Uğraştığınız dal yani web sitenizin dalı ne olursa olsun hitap ettiğiniz bir kitle kesinlikle vardır. O kitleye sosyal medya'da ulaşabilirseniz sitenize ziyaretçi çok fazla getirebilirsiniz. Bu nasıl olacak derseniz burada birazcık elinizi cebinize atmalısınız. Araştırıp iyi sayfalar veya iyi yerler bularak oralarda reklam vererek sosyal medya hesaplarınıza sizi takip edenleri çekebilirsiniz. Olay akışı da şöyle olmalı ilk olarak web sitenizde bir yazı veya her hangi bir şey paylaşıldıktan sonra oranın linkini paylaşırsınız. Hem sitenize çektiğiniz link güçlenir, etiketlerinde üst sıralara çıkar Google'da hem de sitenize ziyaretçi gelmiş olur. Sosyal medyanın etkisi çok büyüktür.

2) Tanıtım Yazısı

Webmaster bloglarında veya forum sitelerinde özellikle de " ***.net " gibi forum sitelerinde her zaman " tanıtım yazısı " adında bir kategori vardır. Tanıtım yazısı satıcıları özellikle de haber sitesi sahipleridir. Çünkü sitelerine günde binlerce insan girer ve Google'da ve Alexa'da çok iyi yerlerdedirler. Bu tür sitelerden tanıtım yazısı aldığınız zaman hem en az 200 kelimelik sitenizi tanımlayan bir makale hemde bu makalenin içindeki anahtar kelimelerden sitenize giden linkler sayesinde siteniz çok ciddi derecede Google'da yükselir. Bu cümleyi kurunca genelde insanlar o zaman niye SEO'ya o kadar para veriyoruz gideriz 50-60 liraya tanıtım yazısı alırız diyorlar. Fakat tanıtım yazısı dediğimiz şey SEO demek değildir. En iyi tanıtım yazısı satın alabileceğiniz site " hizlitanitim.com'dur. " Tez Medya olarak tavsiye ediyoruz.

3) Hosting

Aslında hani direk hosting deyince mantıklı gelmiyor kulağa fakat hostinginde SEO'ya katkısı vardır. Hatta şarttır . Hosting'de olay şudur mesela siz Türkiye'de bir site kuruyorsunuz. Bu site tamamen Türkçe ve Türklere hitap ediyor yani kitleniz Türkiye. Hosting lokasyonunuz mesela Fransa olursa gerçekten sitenize büyük zarar verebilir. Google sitenin kendi lokasyonunda hosting istiyor kullanıcılardan. Başka bir hususta SEO'ya %10 civarında etki eden SEO Hosting dediğimiz olaydır. Google'da SEO hosting diye aratarak satış yapan firmaları bulabilirsiniz. SEO'ya uygun hosting seçimi konumuzu da inceleyebilirsiniz.

4) Mobil Duyarlılık

Mobil duyarlılık aslında çokta bir etkisi yokmuş gibi geliyor bizlere. Fakat Google sırf bu duyarlılığı tespit etsin diye yeni algoritmalar bile oluşturuyor. Mobilden web sitenize girince mobil görünümün açılması gerekiyor. Bunun için ya bir eklenti kullanabilirsiniz ( Bkz: Wordpress Mobil Eklentisi ) veya direk mobil görünüme duyarlı temalar siteleriniz de kullanabilirsiniz.

5) Link Spam

Günümüzde en önemli en dikkat edilmesi nokta budur aslında. " Link Spam Score " puanı çok önemlidir. Google Penguen artık satın aldığımız linkleri ölçebiliyor. Moz sistemi de bunun derecesini bize gösterebiliyor. Bu adresten sizde kontrol edebilirsiniz: https://moz.com/researchtools/ose/

6) SSL Sertifikası

SSL almak için bir e-ticaret siteniz olması gerekmiyor. Blog sitelerinde bile kullanılması gereken bağlantı türüdür. SSL size tek bir ip adresi sağlar bu sayede sizinle aynı ip adresi taşıyan sitelerden etkilenmezsiniz. Google sizi güvenli bağlantı olarak işaretler. SSL Sertifikası sitenize ilk hediye ettiğiniz şey olsun!

http://tezmedya.com/seo-teknikleri/141-2016-seo-teknikleri.html