Engin07 adlı üyeden alıntı

Her sene söylenen standart bu yıl öne çıkacak olan mobil duyarlılık sadece bence. Çünkü inanılmaz bir kullanım artışı var, bu yıl patlama yapacak muhtemelen iyice artık buna dikkat ediyor arama motorları oldukça fazla.
Onun dışında hostun SEO'ya etkisi bence tamamen firmaların ticari bir uydurması yani arama motoru neyin kafasını yaşayıp sunucuda bulunan diğer siteleri inceleyecek yok ip'si bu yok şu diyecek. Google kendisi açıklama yapıyor algoritmayı bir insan gibi düşündürmeye çalışıyoruz diye buna göre ben arama yapan bir tane bile insanın sitenin IP'sine yok hostuna baktığını düşünmüyorum saçma tamamen firmaların dolandırmak daha fazla kazanmak yok o klas yok bu klas 1 GB disk 10 GB trafik 300 TL yoh eb.. nikahı yani :)
Ha belki lokasyon seçimi mantıklı gelebilir madem Türkiye'ye hitap ediyorsun Türkiye lokasyon kullan diyebilir o mantıklı da SEO hosting tamamen **************lık bence.

Şimdi dediğiniz çoğu şeye katılıyorum fakat bir şey var hosting ip durumu. Bu kesin ve net bişeydir olay şu ip'lerde çok fazla site olabiliyor. Bu sitelerin içinde +18 veya her hangi bir sakıncalı Google tarafından sevilmeyecek bir şey olsa Google o ip'yi cezalandırıyor. Tabiki bu durumdan sizde etkileniyorsunuz. IP'nizin altındaki siteleri http://www.yougetsignal.com/tools/web-sites-on-web-server/ bu adresden öğrenebilirsiniz. Eğer sakıncalı site görürseniz hosting firmanıza şikayet edebilirsiniz fakat siz hosting satıcısı gibi duruyorsunuz bilirsiniz zaten ben genel olarak yazıyorum buraya. Saygılar.