Sevgili explore***01;

Güzel kardeşim, bu mücadeleyi ilk başlattığın gün sana destek olmuş ve elalemin söylediğine kulak asmamanı tavsiye etmiştim. Büyük alevler küçük kıvılcımlardan çıkar.

Birçok arkadaşımız, Google'a zerre kadar zarar veremezsin demektedir. Evet haklılar. Fakat burada ki amaç Google'a zarar vermekten ziyade topluluk olarak tek ses olabilmek ve ilgili yöneticilerin dikkatini çekebilmektir.

Birçok kişinin geçimini Google vesilesiyle sağladığını ve burada ki 3-5 yorum doğrultusunda daha iyi bir alternatif bulmadan bundan vazgeçmeyeceğini de herkes bilmektedir.

Sevgili explore***01;

Şimdilik şahsın ile yürüttüğün mücadeleni tekrardan tebrik ederim. Fakat toplumsal hareketler için çeşitli otoritelerin (Kurumlar, oluşumlar, ekipler, dernekler, büyük portallar vs.) bu işin içinde olması gerekir. Aksi takdirde beklenilen katılımı ve hareketi bulmak neredeyse imkansızdır.

Bu sebepten ötürü yukarıda belirttiğim destekler olmadan topluluğu hedefleyen tekil girişimler genelde hüsranla sonuçlanmakta ve bu durum kişinin psikolojisinde, hakkını arayamadığı veya haklı davasında amacına ulaşamadığı düşüncesiyle küskünlük veya buhram gibi olumsuzlukların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.

Şayet ülkemizde doğru düzgün bir web topluluğu, derneği, otoritesi vs. olmuş olsaydı! Bugün çok daha güçlü yaptırımlar sağlayabilir, hakkımızın yendiği herhangi bir uygulamada hep birlikte tek ses olabilirdik.

Bu bilgiler ışığında;

Bu tarz forumlarda vakit harcamak yerine enerjini güzel bir web yazılımcıları topluluğu, derneği, oluşumu vs. kurma yolunda harcayabilir ve bugün olmasa da yarın bir çok konuda dayatılan haksızlıklara karşı etkili girişimlerde bulunabilirsin.

Tabi ki burada da fikirlerini paylaş bizleri bilgilendir.
Fakat bu işin yeri buralar değil kardeşim.

Sonra üzülme.