Öncelikle yapılan bu projenin her gün yapılan binlerce projeden bir farkı yok. O yüzden oturup kimse burada birbiriyle kavga etmesin. Arkadaşlar bir araya gelmişler ve bir site açmışlar. Hayırlı olsun diyelim.

Burada yapılan tartışmaların tamamı projenin sunumundan kaynaklanan bir problemden dolayı meydana geliyor. Bilmem kimden yerli sosyal ağ, diyerek duyurursan, insanlar; "ulan niye kendi şeyini bize mal ediyorsun" diyebilir ve haklı eleştirilerde bulunabilir.

Eleştirilerde bulunan arkadaşlar eleştrilerinde haklılar bunu kabul etmek lazım. Eleştirileri kabul edemeyen arkadaş ise üslubunda düzeltmelere gitmezse eğer kendini yıpratır. :) Bu hararetle sabaha kadar dayanamaz. Öncelikle sakin olun ve herkesin her şeyi beğenmesini beklemeyin.

Ya uzun çalışmalar sonucu öğrendiğiniz programlama dilleriyle kodladığınız tamamen özgün bir projeniz "kopya, özenti" vb gibi sebeplerle beğenilmese ne yapacaktınız?

Bir host + script + tema alıp yapılan bir web sitesi için buraya konu açıldığında burada ki insanların "oovvvvvvvvvv harika", "muhteşem bir şey bu" falan demesini mi bekliyordunuz?

Aynenn öyle diyorsanız boşuna beklemeyin. Burada insanlar en fazla domaininize değer verirler. Tabi bir de sisteminizi kendiniz yapsaydınız ona verirlerdi. Ha birde fikir özgün olsaydı ona...

Kısacası ekip olarak bir şeyler yapmak güzeldir ve kendinizi geliştirme fırsatı bulursunuz. Size tavsiyem eleştirilere cevap vermek yerine, iyi yanları vs varsa eğer alabildiğiniz kadarını alın. [B]Fikirleriniz için teşekkür ederiz
, demen yeterli.[/B]

Tekrar kolay gelsin...