MinieTool adlı üyeden alıntı

facebook varken twitter tutuyor hocam ? tumblrda tutuyor ?instagram,whatsapp ,google playdeki sürüsüne sosyal paylaşım ağı ? tekerleği buldun yeniden bulsan nolcak diyorsun rusya füze yaptı biz yapsak ne olacak yapmayalım yaparsak herkesin baltalama hakkı var ? yanlış yoldasın hocam..


Twitter,instagram,whatsapp ve facebook arasındaki benzerlikler çok azdır.Her birinin farklı kitlesi ve farklı kullanım alanları vardır.
Whatsapp zaten bütünüyle mesajlaşma programı.
Twitter,140 karakter ile anlık yaşadığınız olayı paylaşma fikri ile ortaya atıldı.140 karakter sebebi anlık paylaşım yüzündendir.
İnstagram fotoğraf paylaşım ağı.Hiç girmiycem ayrıntıya zaten.
Facebook bütünüyle,tüm sosyal hayatı sanal hayata taşıyan bir oluşum.

Dediğim gibi saydığınız sosyal ağların dağlar kadar farkları var.Kodlamadan tutun tasarımsal farklara kadar.En basiti Twitter'de renk temaları var iken,facebook bunu sağlıyamaz.

Farkettiyseniz sürüsüyle sayacağınız sosyal ağların ismini çoğu kişi duymamıştır.Hepsi boş uğraş.Benim de demek istediğim budur.Bu kadar boş uğraş yerine kaliteli özgün bir fikirle çıkın.Script çakma bile olsa düzenliyerek kendiniz birşeyler yaparsınız en azından.Fikir çakma,script codecanyon ee ? Bi milliyetçilik akımıyla ilerlemez ki bu projeler.Kaldı ki bu projeyi yapıcak arkadaşların sanmıyorum globalleşeceğini.Çoğu genelde global isimleri seçer.İlk yabancıların telafuzuna bakar.

Ben füze yapmayın demiyorum,mümkünse birebir kopyalayarak füze yapmayın.(Fesatlık)
Bizde potansiyel var çünkü biliyorum.İstedik mi herşeyi yapabiliriz.Fakat hala avrupanın koyduğu standartlarda işlerle uğraşıyoruz.Zaten alırsın rusya füzesini içerisini açıp azcık oynamaya kalkınca elinde patlar.