SEO konusunda o kadar çok mağdur kişi var ki. Hiç olmayacak kişiler bu işlerin içerisinde. Parayı verdiğiniz anda sonucu göremediğiniz için kişi ya da firma seçersen oldukça zorlanıyorsunuz. İşin başında olan büyük firmalar ise marka değerleri ile fiyat verdiğinden ulaşılmaz oluyor. Butik diyebileceğimiz daha küçük ölçekli firmalara ise güven problemi ile yaklaşılıyor. Onların aralarında doğru kişi/firmayı bulmakta da bizler zorlanıyoruz. Tecrübe, deneme yanılma yöntemi ile doğruyu bulmak hem maddi kayıplara hemde zamana neden oluyor. aylık 600tl bu işi gerçekten yapan birisi karşısında 300tl diyen birisini tercih etmek işimize geliyor. İşin ticaretini yapacak kişi (hizmet alacak) bu işi bilmediği için, işin minimum olarak hangi fiyatlara yapılabileceğni bilmediği için en uygun olanını tercih ediyor.
Şimdi kendimden örnek vermek istiyorum. Bir kelimede çalışma yaptırmak istiyorum,
1. Firma, aylık : 300TL dedi.
2. Firma, aylık : 600TL dedi.
3. Firma, aylık : 900TL dedi.
4. Firma, aylık : 1.500TL dedi.

Ben bu olayın minimum tutarını bilmiyorum. Zamanım olmadığı için çok fazla araştırıp, öğrenme fırsatım yok olan zamanımda projem üstünde çalışıyorum.
Şimdi tercih ederken hangisini, neye göre tercih edeceğim ?

En basit örneğini vermek istedim.

Yaklaşık 2 aydır SEO çalışması yaptırmayı düşünüyorum ancak uygun ve bu işi ciddi olarak yapan kişilere rast gelemedim.
(Ciddi derken, daha öncesinde dolandırıldığım için şimdi genel itibari ile önyargılı yaklaşıyorum. Dolayısıyla birine tamamen güvenmek benim için şu sıralar güç. O nedenle buradan konuştuğum, telefon ile görüştüğüm kişiler olayı farklı algılamasın lütfen.)