Özgün makale yazarlığı profosyonel bir alan. Blog daha çok amatör ruh gerektiren bir alan. Blogların hala ölmemesinin nedeni de para kazanmak için içerik oluşturan değil, kendi hayatını başkalarına samimi olarak anlatmaktan geçiyor.
Önce açacağın blogu para kazanmak amaçlı mı açacaksın yoksa bu arka planda mı olacak ona karar verirsen daha sağlıklı olur.
Hangi konular ilgi çekiyor diye değil de, senin ilgini çeken konular hangileriyse onları yaz. Zaten üslubun insanların hoşuna gider ve yazdıkların da birtakım sorunlara çözümler sunuyorsa kazanç ardından gelir.

Mesela bu tip webmaster forumlarını ele alarak bir blog açabilirsin. Burada hergün yüzlerce soru soruluyor. Biri X nasıl yapılır diye soru mu sordu. Git blogunda o konuyla alakalı başlık aç. Sonra da gel burada paylaş. Neticede burada sorulan sorular internette yüzlerce insan tarafından da soruluyor. İyi bir başlıkla sitene arama motorlarından bir sürü ziyaretçi çekersin. Yazdığın içeriklerle de bir süre sonra takipçiler edinirsin.