Buradaki çoğu site sahibi arkadaşın geçimi simit-çaydan ibaretse belki karşılıyordur da sen yazılanlara çok da aldanma. Adsense'te ya çok iyi bir niche kategori bulacaksın ve sağlam bir altyapısı olacak ya da günlük 50-100 K tekil ziyaretçin olup rekabeti yüksek kategorilerden geçiminin bir kısmını elde edecek geliri kazanacaksın.
Misal bir sitem günde 5 TL Adsense kazandırıyor. Ayda toplasan aynı şekilde devam etse 150 TL yapar. Bunun gibi 10 tane siten olursa asgari ücreti anca geçersin. Öyle site de her seferinde denk getirmek kolay değil.
O yüzden tek siteyle Adsense kazanç hedefi koyup, onu da teknoloji - sağlık gibi alanlardan elde etmen çok zor. En azından banlanmayı göze almayacak şekilde çalışacağını düşünerek söylüyorum.
Para kazanmak için yapacaksan ya en az 5-10 site açacaksın - paravan da olabilir - ya da çok iyi araştırıp niche bir kategori bulacaksın.
Gelip burada Adsense'ten ev aldım, araba aldım diyecek konumdaki adamın Adsense geçmişi en az5-10 yıllıktır. Deneye deneye anca sabit kazanç elde edebilmiştir ki onlar da milyonda bir.