ofofof adlı üyeden alıntı

IByRed ; öncelikle belirtmeliyim ki düşüncelerine saygım sonsuz

TR nin doğru düzgün bir sosyal sitesi olmadığını hatta bu konuda bir hiçiz diye belirtmişsin. Ama bilmediğin okadar çok şey var ki büyük sitelerin ;örnek facebook ,twitter , youtube , google gibi v.b sitelerin arkalarında kişi yada kişiler değil devlet ve devletler olduğunu bilmelisin. Adamlar artık aşmış. Onların amacı sosyal ağdan çıkmış ağlık olmuş . Köyün ağsı gibi biz birbirimizle iletişim kuruyoruz diye sevinirken adamlar istihbaratımızı geliştiriyoruz ve ticaretimiz tavan yapıyor diye seviniyor. Herşey ticari anlıyacağın tabi bunun istihbarat kısmıda var. Bugün baktığında verdiğin örnekler rusyanın wk sı çinin qzone si v.s kaç ülke kullanıyor bence ona bakmalısın . Bu arada facebook ülkemizde doğru düzgün yokken TR de mynet vardı ama mynet şimdi nerede bana sorarsan sıradan bir haber sitesinden öte değil şuanda. Google daha ülkemizde yokken arabul vardı şimdi neredeler. Bu tamamen devlet meselesi yani biz değil devlet sahip çıkmalı sosyal ağlara.Devletimizin desteği olmadan biraz zor bu dediklerin. Asla hevesini kırmak istemem tabi ama bu bir gerçek . Sen haklısın tabiki türk olsun bizim olsun. Ama adamlar her alanda olduğu gibi bu alandada liderler. Kulandığımız yediğimiz içtiğimiz çoğu şey (deterjan , içecek v.s ) hep yabancı ..

ve şunu söylemek istiyorum Facebook un kuruluşunu oku bana hiç inandırıcı gelmiyor güzel hikaye tam senin hayalindeki gibi kuruluş ama desteksiz çok zor buralara gelmesi ozaman bana hak vericeksin. Şunuda unutma büyük projeler yazılım ekibin olmadan olmaz . codecanyon daki scriptten başlayalım demişsin olurmu hiç o scripti oraya yükleyen de insan önemli olan o insanı bulup yetiştirmek yazılımını kendin yapmak zaten bizde süper yazılımcı lar daha iyileri var ama yine sonuç desteğe geliyor devlet desteği şart.

Allah yardımcımız olsun.Kolay gelsin

Devletimizden yardim.istesrk.nasil.olur ?