ŞafakÇALIŞKAN hocam şöyle de bir durum var yazınızı uzun tutarsanız sitede kalma süresini de arttırabilirsiniz... bir örnekle açıklayayım isterseniz.
mesela yemek tarifi sitem var.
Patlıcan Kızartması nasıl yapılır,
Patlıcan kızartması ne kadar süre pişirilir
Patlıcan kızartması nasıl servis edilir
gibi 3 adet yazı yazmak yerine aynı yazıda tüm bu konulara değinerek güçlü bir yazı yazılabilir. BU sayede patlıcan kızarmasının ne kadar süre pişirilmesi gerektiğini arayan da patlıcan kızarmasının nasıl servis edilmesi gerektiğini arayan da aynı yazıya gelir. Bu da google gözünde o yazının güçlü olmasını sağlar. Fakat benim yaptığım hata bu konuları farklı farklı yazılar şeklinde yazmış olmam.. her yazı için "patlıcan kızarması" kelimesini etiket olarak ekledim...
Bu durumda google "patlıcan kızartması" yazıldığında hangi yazımı üst sıraya çıkaracağını tam olarak bilememekte bununla birlikte etiketi de arama sonuçlarında çıkarmaya çalışmakta hal böyle olunca 4 farklı içeriği de tam olarak yükseltmeyip ortalama bir seviyede arama sonuçlarında 2.3. sayfada birisini göstermektedir.
Yeni yaptığım sitelerde doğru olduğuna inandığım yani güçlü yazı ve etiket uygulamasını kullanıyorum.. güzel de sonuçlar aldım fakat eski sitem için yapmış olduğum hatadan dönme şansım var mı? onu merak ediyorum...
Ek olarak: Patlıcandan nefret ederim :)