İnternete dair anlamadığım şey yok ama ben bu Adsense'den hiç anlamıyorum :) Bugüne kadar kullanmadım. Kişisel, kurumsal yüzlerce web sitesi hazırladım ama kendime ait bir tane bile sitem olmadı. Çünkü hem çok fazla vaktim yok bunun için, hem de Allaha şükür maaşlı işim yetiyor. Paranın fazlasında gözüm yok. Tabi bu bir tercih meselesi. İhtiyaçlar, beklentiler, hayata bakış herkes için farklı.

Ben sadece bu konuya Adsense kullanan arkadaşlar için bir fikir, belki bir gelir kapısı olması açısından yazmak istedim.

Bir arkadaşım var. Benden bir site hazırlamamı, aynı zamanda siteyi de bir anahtar kelimede çıkarmamı istedi. Hemen bir SEO analizi yaptım. Keywordun aylık 3,500 aranma hacmine sahip olduğunu gördüm. Adwords için değerli bir kelimeydi fakat Google arama sonuçlarında çok fazla rekabet yoktu. Daha doğrusu ilk 30 rakibi tek tek incelediğimde çok güçlü siteler olmadıklarını gördüm. Yani hiçbiri benim için rakip değildi. Hemen keywordle alakalı benzer aramaları inceledim ve arkadaşıma her biri asgari 800 kelimelik 30 ayrı makale yazmasını, her birine gerekirse 1 gününü ayırmasını istedim. Çok da güzel içerik hazırladı. Bir plan yaptım ve 3-4 ay içinde 1. sıraya geldi site. İlk sıraya geldikten 2 ay sonra Adsense başvurusu yaptı ve kabul edildi.

Arkadaşın sitesinin günlük hiti 50 ile 200 arasında değişiyor. Hostinge senelik 35 lira ödüyor. Günlük kazancı 10-15 lira arası. Çok az tıklamayla fena para kazanmıyor. Başlığı açan arkadaşımızın Adsense gelirlerini görünce üzüldüm. O yüzden anlatmak istedim.

Ben Adsense'den anlamıyorum ama şunu iyi biliyorum ki, Adsense'den para kazanmak için binlerce, onbinlerce hite ihtiyacınız yok. Doğru kelimelere odaklanmak lazım. O kelimelerdeki rekabeti, rakipleri incelemek lazım.

Arkadaşımın sitesinin ismini veremem. Sadece sizi doğru yönlendirmek için şu kadarını söyleyebilirim. Tedavisi 5.000 ile 10.000 lira arasında olan bir hastalıkla ilgili bir site.

Adsense kullanan herkese bol şans dilerim. İnşallah düşündüğünüz paraları kazanırsınız.