dtmuratcan adlı üyeden alıntı

Uzun yıllardır bu mesleği layıkıyla ve çoğu zaman maddi bir beklenti içinde olmadan da yapan biri olarak; öncelikle paylaşımınız içinde yer alan "para kazanmak için" ibaresi etik değil, saygılı ve ölçülü değil.


Gelelim sizin bahsettiğiniz konuya, bu konuda birkaç kelam etme hakkım olduğunu düşünüyorum. Bir kere ağrının kaynağını bilmeden bu tür herhangibir deneme ağrıyı kesme noktasında başarılı olsa da çok daha büyük zararlara neden olabiliyor.

Söz gelimi, en büyük ağrılar dişlerdeki enfeksiyon kaynaklı meydana gelen abselerde, o bölgenin şişmeden hemen önce gösterdiği ağrılardır ki bunlara lokal anestezikler dahi sadece 1 saat kadar etki gösterebilir. Müdahalesini yaparız ve hastanın rahatlaması sağlanır.

Çok fazla teknik konuya girmeden; lidokain ve türevi ilaçların ağız içinde "lokal" olarak kullanımı doz aşımı olmadığı sürece çok önemli zararlara neden olmaz.

Bir diğer ağrı tipinde ise dişin içerisinde sinirlerin bulunduğu "pulpa" odacığında sinirlerin tamamen veya kısmen ölmesi yani nekroze olması sonucu biriken gaz kaynaklıdır ki buna da gangren denir. Siz hekim olarak bu odacığı açmadığınız sürece istediğiniz antibiyotik ve ağrı kesiciyi kullanabilirsiniz ağrı kesilmez.


Bakın arkadaşlar, buraya kadar olan noktaların bazı sonuçları da olabiliyor elbette. Ağrı kesiciler ve diğer ağız uygulanan ilaç ve materyallerin ağızda çözünme oranları yüksek ve dil altı emilimi çok fazla olabiliyor. Bu açıdan vücutta en hızlı emilim olan 2 nokta var biri ağzınız diğeri anüs bölgesi. Bu tür riskler almak hayatı bedava buldum demeye benzer, kişinin kendine bile isteye zarar verme noktasıdır ki bunun manevi yönlerden de sıkıntısı vardır.


Burada söylemeye çalıştığım konuyu çok daha derin noktalara götürebiliriz. Ama bu tür genellemeler bizim toplumumuza zarar veriyor. Zannediyorum ki size tavsiye veren hekim arkadaşımız da "HER" diş ağrısı için bunu söylememiştir.


Hastalık yoktur, hasta vardır çerçevesinde size iyi gelen birşey başkasına iyi değil toksik veya öldürücü etkili de olabilir. Lütfen bu konulardaki tecrübelerinizi paylaşırken dikkatli olunuz. Alta bir örnek yazıyorum; lütfen sonuçlarını düşününüz.



Söz gelimi kapı komşunuzun çocuğunun dişi çok ağrıyor, gece kapınızı tıklatarak ağrı kesici şurup istedi. Siz de bu tavsiyeyi verdiniz. Çocuğu 4-5 yaşlarında ve daha önce yeşil zeytin yememiş olabilir, ama çocuğun yeşil zeytine aşırı duyarlılık yani yüksek düzeyde alerjisi var ise çocuğun ölüm riski dakikalar değil saniyeler içerisinde oluşabilir.


Ağrı kesici tavsiye edebileceğim ha deyince 10 tane farklı uygulama söyleyebilirim sizlere doğal yöntemlerle, ama bunu genelleme anlamında alarak kullanmak ve farklı kişilere tavsiye etme noktasında çok daha farklı sıkıntılara neden olabiliriz.


Her ne kadar muhalif bir noktadan girdiysem de ufak çapta bilgilere de yer vermeye çalıştım. Soruları olan arkadaşlar iletebilirler, seve seve ve "bir karşılık beklemeksizin" cevaplamaya çalışırım.

Ayrıca konu sahibi arkadaşımıza da bu açıklamaya vesile olduğu için teşekkür ederim:)


Hocam bilgiler için ben teşekkür ederim şimdi şu para konusunu bi izah edeyim sanırım olay yanlıs yerlere çekiliyor ben bir sosyal medya uzmanıyım ve benim kendime ait tecrübelerim var bu tecrübeler sayesinde ben ekmek paramı kazanıyorum ve doğal olarak bunları paylasıp ekmek paramı zora koymak istemem bunun aynısı doktor arkadaşlarım içinde geçerlidir fakat iyi insanlar da var genel konustugum için yanlıs anlasılmıs umarım ne demek istedigimi daha iyi anlatabilmişimdir
Yorumlarda da bahsettiğim gibi her insanda aynı etkiyi gösterecek diye birsey demedim olgun insanlar neye alerjleri olup neye olmadıklarını bilirler zeytin e alerjisi olupta bu tavsiyeme uyacak insan tanımıyorum :)