cliaweb adlı üyeden alıntı

Merhabalar,

Layer 7 seviyesinde yazılımsal firewall kurularak ülkesel engelleme veya referal adreslerin engellenmesi mümkün olabilir. Spam ziyaretler rusya, amerika, brezilya başta olmak üzere bir çok yerden gelebilmektedir. Zaten en başta rusyayı engelleseniz spam trafiğin ve exploit ziyaretlerinin %70 ini kesersiniz. Elbette bazı hizmetler ve yandex sorununu da göze almalısınız.

Bu durumun spoof tarafıda var ki bunun çözümü malesef bulunmuyor. Ancak donanımsal firewall ile bazı özel ddos yapılandırmaları (sağlayıcı taraflı) kısmen çözülebilmektedir.

Saygılarımızla ...


Öncelikle teşekkür ederim değerli cevabınız için;

Ben zaten konuda yazmış olduğum gibi spam trafik yapabilecek ülkelerin birçoğunu engelledim.

Ancak benim demek istediğim, örneğin bu spam saldırısı Türkiye üzerinden gerçekleştirilecek olursa ve sürekli IP değiştiren bir program aracılığıyla yapılacak olursa (durum böyle olunca tek tek IP ile engellememiz mümkün olmuyor, benim şuanda yaptığım yakaladığım IP'leri cpanel üzerinden tek tek engellemek)

bu durumda nasıl bir önlem alabiliriz. O anda yapılabilecek ne var yani bu konuda hiçbir bilgim bulunmuyor şuanda.

Ek olarak: Layer 7 seviyesinde yazılımsal firewall demişsiniz ancak benim kendi sunucum değil, ben bir hosting üzerinden sadece domain ve hosting aldım. Ülke engellemeyi ve referal saldırıları .htaccess yoluyla engelledim.

Spoof dediğiniz nedir tam olarak? Bir de bu benim bahsetmiş olduğum ddos saldırıları mı oluyor? Ddos saldırılarında ip değişmiyor diye biliyorum. benim bahsettiğim iplerin sürekli değişerek spam hit gönderilen bir durum.