124 liralık elektrik kullanmışsınız, diğerl kalemler hep geçirmasyon.
Evimin faturalarından bir örnek vereyim :
Tüketim 253 kw
Fatura tutarım : 82 lira - Detayları ;
Kullanım 53 lira ( Aslında ödemem gereken para bu )
İletim 2 lira
Dağıtım 8.44 Lira
Perakende Satış Hizmeti : 1.52 Lira
PSH Say. Okuma : 0.592 TL
Enerji Fonu : 0.43 TL
Trt Payı : 0.87 Lira
Elktrik ve Havagazı Tüketim Vergisi : 2.17 Lira
Kdv : 12.50 TL
Normal de elektriğin kW/h ücreti vergisiz haliyle : 0,314096 TL
2016 yılı Ocak ayı itibariyle 1 kW/h elektrik (1000 watt) çeşitli vergiler dahil ortalama 0,43 TL yani 43 kuruştur civarındadır.
Yani elektrik tüketiminde %60 civarı fazladan bir para ödüyoruz. Bunun içinde hem vergiler hem de devlete ait elektrik idarelerinin birilerine ihale adı altında peşkeş çekilerek elde etmesi sağlanan rant dahil.
Dağıtım bedelinin farklı çıkmasının nedeni sanırım bu isim altında kayıp kaçakları tahsil ediyorlardı. Yanılıyor da olabilirim daha iyi bilen biri açıklarsa bilgilenmiş oluruz.
Zaten görüp nasıl soyulduğumuzu hissetmeyelim diye bu bedellerin açıklamalarını faturalardan kaldıracaklarmış diye bir haber görmüştüm yakında bunların detaylarını da göremeyebiliriz. Edit : Bana yeni fatura henüz gelmediğinden görmemiştim, şimdi netten araştırdım kaldırmışlar bile :D :D
Yalnız iyi yol yaptılar
Evimin faturalarından bir örnek vereyim :
Tüketim 253 kw
Fatura tutarım : 82 lira - Detayları ;
Kullanım 53 lira ( Aslında ödemem gereken para bu )
İletim 2 lira
Dağıtım 8.44 Lira
Perakende Satış Hizmeti : 1.52 Lira
PSH Say. Okuma : 0.592 TL
Enerji Fonu : 0.43 TL
Trt Payı : 0.87 Lira
Elktrik ve Havagazı Tüketim Vergisi : 2.17 Lira
Kdv : 12.50 TL
Normal de elektriğin kW/h ücreti vergisiz haliyle : 0,314096 TL
2016 yılı Ocak ayı itibariyle 1 kW/h elektrik (1000 watt) çeşitli vergiler dahil ortalama 0,43 TL yani 43 kuruştur civarındadır.
Yani elektrik tüketiminde %60 civarı fazladan bir para ödüyoruz. Bunun içinde hem vergiler hem de devlete ait elektrik idarelerinin birilerine ihale adı altında peşkeş çekilerek elde etmesi sağlanan rant dahil.
Dağıtım bedelinin farklı çıkmasının nedeni sanırım bu isim altında kayıp kaçakları tahsil ediyorlardı. Yanılıyor da olabilirim daha iyi bilen biri açıklarsa bilgilenmiş oluruz.
Zaten görüp nasıl soyulduğumuzu hissetmeyelim diye bu bedellerin açıklamalarını faturalardan kaldıracaklarmış diye bir haber görmüştüm yakında bunların detaylarını da göremeyebiliriz. Edit : Bana yeni fatura henüz gelmediğinden görmemiştim, şimdi netten araştırdım kaldırmışlar bile :D :D
Yalnız iyi yol yaptılar
Hocam her ay böyle gelmez inşallah :)