kendoka adlı üyeden alıntı

Ustam saldırı yapıp siteye zarar verme olayı ayrı seo olayı ayrı. Önce spam ile ne kastediliyor ona bakmak lazım.

Büyük sitelerin anlık Tb boyutunda saldırıları engelleyecek sunucuları var. Ddos yaparak mynete zarar veremezsin. Yani saldırı yapıp site kapattırmak durumu çok farklı bir durum. Bu senin host sağlayıncla alakalı.

Seo açısından da o sitelerin umrunda değil.

Seni burada korkutacak bir şey yok yani.


Hocam, sonuçta saldırı yapılan bir sitede spam trafik oluşacağı için seo veya optimizasyon bu durumdan zarar görmez mi veya adsense, farketmez herhangi bir google servisi diyebiliriz.

Bu sitelerin saldırıları engelleyecek sunucuları var demişsiniz. Demek istediğim bu tarz bir saldırıyı nasıl engelleyebilirler ki?

Yani bir lamer tarafından yönlendirilen sürekli IP değiştirerek, siteye giriş yapan zombi IP'ler nasıl engellenebilir ki? Yani bakın hem sürekli IP değişiyor diyorum hem de bu durum Türkiye üzerinden gerçekleşirse diyorum,

Ayrica böyle saldırı alan bir sitenin SEO neden umrunda olmasın ki binlerce ziyaretçi alıyorlar google'dan.

Bu arada benim çekindiğim bir şey yok ama, önlem alması imkansız gibi görünen bu saldırı türünün adı nedir, nasıl önlem alınabilir, önlem alınmazsa zararları ne olur?

Kısacası ağır saldırılara ve uzmanca yapılmış saldırılara karşı neler yapılabilir. (Tabiki bahsettiğim saldırıyı yukarıda kalın olarak yazdım.)

Çok mu karışık yazıyorum anlamıyorum,