iPhone 4s kullanıyorum ancak işletim sistemim iOS 9.1.
iPhone tercihinde bulunacaksanız ilk önerim iPhone 5s olacaktır. Harika bir kamera performansı var, işlemci ve ram performansı telefonu çok hızlı kullanmanızı sağlıyor. 6s ile aralarında ekran boyutu dışında o fiyat farkına değecek bir rakam göremediğim için 5s öneriyorum. İlla 6s olacak diyorsanız yine önerim düz 6 almanızdır.
Yıllardır iPhone ve iOS'un içinde olan biri olarak şunu söyleyebilirim size. Bugün hangi cihazı alırsanız alın fakat güncelleme yapmayın. Apple'da güncellemeler işletim sistemi ağırlığı ve telefonda performans düşüklüğü, batarya performansı düşüklüğü dışında hiçbir işe yaradığını görmedim. Güncellemenin zararından çok yararını gören varsa paylaşsın birikimlerini bizde bilmediğimiz bir şeyler öğrenmiş oluruz.
İşin özeti ya 5s yada düz 6 ve iOS 9.2 işletim sistemi ile başlayıp artık telefonu ne kadar kullanacaksan öyle devam etmen. Sakın üst sürümde daha iyi performans ve batarya olacak açıklamalarına inanma. Hiçbir zaman bir üst sürüm daha iyi bir performans sunmuyor Apple'da. Özellikle'de sen 6 kullanıyorsan Apple iOS 10'u iPhone 7 varken çıkartıyorsa sakın o iOS 10'u cihaza yükleme.
Apple ve iPhone hakkında söyleyebileceklerim bunlar. Şu anda iPhone 4s iOS 9.1'deyim, Jeilbreak aracı çıkınca iOS 6.1.3 e döneceğim eski bir telefona sahip olduğum için.