uzmanabi
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
İşsiz
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Eskiden pek önemsemiyordum yandexi ama şu sıralar gösterim sayılarının artığını görüyorum. Google ikinci sırada olduğum bir kelimede yandexte nasıl oluyor da 10. sırada olabiliyorum? Gerçekten çok farklı algoritmaları var. Ne önerirsiniz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Web Tasarım ve Seo
-
-
Ad Soyad
H** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Google ile devam et derim % 80-90 arası kullanım payı var.
Yandexin en son % 5-6 civarında diye biliyorum.
Bunun yanında yandex webmaster'a girerek sitene ekleyebilirsin. Artısı mutlaka olacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
Ö** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Yandex'in Türkiye pazarı Fenerbahçeye sponsor olduktan sonra ciddi anlamda arttı. Bende 1-2 aşağı yukarı şekilde gidiyor genelde.
uzmanabi
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
İşsiz
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Ya çok ilginç gerçekten bi bakıyorsun googlede birinci sırada olan içerik yandexte 10.sırada, bi bakıyorsun yandexte birinci ssırada olan googlede üçüncü sayfada :) neyi kriter alıyor bu yandex ya
Ek Olarak: İşin enterasan kısmı araştırmalarım sonucunda anladım ki yandex için seo çalışmaları sadece rusyada profesyonel olarak yapılıyor. İnternette yeterince ingilizce döküman da yok.
Fakat tahminim yandex az title, az anahtar, az desc olan bir sayfaya çok değer veriyor gibi bir sonuç çıkardım. Ama b
ntka
https://ntka.org
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Agent
-
-
Ad Soyad
N** T**
-
-
-
Ticaret
262, (%100)
Google Neyi kriter alıyor? yahoo neyi alıyor peki yahoo da 10 bin indexim varken googlede 3 bin yandex de 5 bin neye göre indexliyorlar? hepsi farklı sistem kullanıyor.
dijitalsite.com.tr ister al / ister sat / yeni üyelere 20 tl bakiye hediye
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
35, (%100)
Yandexi severim fakat cidden insanların kullandığını düşünmüyorum. Siteme kullanıcı gönderme konusunda google.sa ile kapışabiliyor ancak :D
Bilgilist
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bolşevik olman yeterli gerisi gelir yoldaş :D
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Medya
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Yandex'in algoritması bana Google'dan daha mantıklı geliyor. Biraz daha geç indeksleniyor site ilk açıldığında ama belli yönergeleri sabitledikten sonra hem anlık indeks hem de yüksek sayıda ziyaretçi elde edilebiliyor. Özellikle çoğu kişi Google'a abandığından; aslında son Fenerbahçe PR'ı sonrasında gerçekten de gözle görülür bir kullanım artışı oluşmuş.
Zaten diğer servislerinden de memnunum. Hatta varsayılan tarayıcım da Alpha döneminden beri Yandex.
Bir de destek bölümüyle iletişim kuranlar bilir. Google'a göre daha samimi. Bilge Hanım ve Yiğit Bey'le mesajlaşırken artık Skype'taki arkadaşınla görüşür gibi oluyorsun.
Google algoritma mı çıkardı, güncelleme mi geldi, spam siteler ceza alacak mı, şu geliyormuş - bu gidiyormuş derken aslında hiçbir şey de olmayan acayip bir sistem.
Görürsünüz bakın bu son büyük güncelleme sonrası gene spam siteler başı çekmeyi sürdürecek.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Yandex'in kullanım oranı her geçen gün artacaktır. Çok ciddi derecede yatırım yapıyorlar. En son mozilla ile anlaşma sağladılar ve artık tüm firefox tarayıcılarda varsayılan arama motoru ve anasayfa yandex olacak.
Benim sitelerimde genellikle yandex'ten hit almaya başladıktan sonra google'dan hit almaya başlıyorum. Şuan yandex'in algoritmasını çözememiş olsam da, çözdüğüm an ileriye dönük yatırım yapacağım. Şuan Avrupa pazarında google'ın tekel olmasını engelleyerek bir şirket varsa o da Yandex'tir.