İnsanları gözlemlemeyi seven biriyim, bu yüzden biraz objektif yaklaşmaya çalışacağım.

Bir erkeğin kadında ilk baktığı şey güzelliktir. Etrafımdaki bütün erkek arkadaşlarım, "şu kız çok hoş konuşuyor", "şu kızın ahlakı çok güzel" demiyor. Dedikleri tek şey, "off ne kız be." ve diğer kaba saba güzelliğe dikkat çeken abartılmış sözler. Yani bir erkek bir kadında güzelliği arzular.

Şimdi biraz insaflı olalım, kızları sadece bedenleri/güzellikleri için isteyenler varken, erkekleri de sırf parası için isteyen kadınlar olması kötülük müdür? Bence bu bir alış-veriş meselesi.

X erkeği para sağlar buna karşılık Y kadını ise güzelliğini verir. Yani takas yapar. Kusura bakmayın bu erkeklerin ya da kadınların sorunu değil. Bu toplumun sorunudur. Hepimiz böyle yetiştirilmeye başladık ve gelecek nesil de daha da arzulu olacak bu isteklerinde.

Çünkü onların kafada "güzel kız zengin erkekle çıkar" fikri yerleşiyor ve kendilerini de güzel olarak görüyorlarsa hiç fakirlerle ilgilenmiyorlar bile. Veya bir erkek kendini zengin olarak görüyorsa direkt güzel kızların peşine gidiyor ve "tipsiz" denilenlerle ilgilenmiyorlar bile. Gel zaman, geç zaman sürekli bu olay yaşanınca da artık vazgeçilmez bir şekilde kazınıyor zihnimize.