bilgive adlı üyeden alıntı

95 kullanırken, 98'ye kolayca geçtim. Windows 2000 sıkıntılıydı. Ağır geldi. Fakat sadece ofislere uygun olduğunu deneyerek anladım. Epey bir uğraştım çünkü ME'den önce bunu kullanmak istiyordum. XP ile her şey değişti. En uzun kullandığım işletim sistemi oldu ki, bu arada Linux işletim sistemlerini deneme fırsatı buldum. Vista ise bin türlü sorun ile geldiğinden dolayı canım hiç geçmek istemedi. Fakat başka pc'lere çok sayıda kurulum yaptım.

En can alıcı deneyimim ise Windows 7'de oldu. Fark çok olduğundan ve o sıralarda internet iyice geliştiğinden, yapılan çok sayıda kötü yoruma inandım. 7'ye geçmemek için çok inat ettim, çok. Fakat geçtikten sonra XP'yi bir hafta sonra hiç yadırgamamaya başladım. 8'e ise doğrudan 8.1'e geçerek tepkimi verdim. Yaklaşık 3,4 aydır 10 kullanıyorum. 8.1 kullanıyorsanız, arada bir fark yok. Yine bluetooth sorunu devam ediyor :)


Benimde şu ana kadar sevdiğim en güzel işletim sistemi XP 'idi. Masaüstü bilgisayarımda halen XP mevcut :) Windows 8 hiç hoşuma gitmemesine rağmen laptop ile kurulu olarak geldiği için kullanmak mecburiyetinde kaldım. Windows 10 arayüz olarak XP'den sonra sevdiğim en güzel tasarıma sahip. Lakin kasma problemleri insanı çıldırtacak kadar yaşanmakta.
Driverleri yükledim, bluetooth, parlaklık gibi basit problemleri hallettim. Ekran kartı driverlerini güncellemeyi sağladım. Kasma problemini nasıl halledeceğim şu anlık bilmiyorum. Gece'den beri güncelleme yapıyor bilgisayar. Bakalım güzel bir sonuca varacakmıyız :)