SSL Nedir?

SSL (Türkçe' den Güvenli Soket Katmanı), server ile alıcı iletişimi esnasında verilerin şifrelenerek yapılması işlemidir. En bilinen kullanımı ise, web sitesindeki veri alışverişi esnasında, server ile internet tarayıcısı arasındaki iletişimi şifrelenmesidir.

Let's Encrypt Nedir?

Let's Encrypt Internet Security Research Group (ISRG) tarafından oluşturulmuş ve desteklenen ücretsiz kök sertifikasıdır.

- Ücretsizdir
- Otomatiktir
- Güvenilirdir

Let's Encrypt Kaç Aylık Sertifika Sağlıyor?

Let's Encrypt şuan için 6 (daha fazla da olabiliyor) aylık sertifika sağlıyor. Sertifika bitiminde manuel veya otomatik olarak (cron yöntemiyle) yeniden uzatmak mümkündür. Kısacası Let's Encrypt her zaman ücretsiz olarak kalacaktır.

Ücretsiz Olan Let's Encrypt Sertifikasını Neden Satıyorum?

Kesinlikle Let's Encrypt sertifikasını satmıyorum. Ücretsiz olan Let's Encrypt sertifikasını işletim sisteminize veya sunucu yönetim panelinize kuruyorum. Süresi dolduğu zaman otomatik süresinin uzatılmasını sağlıyorum.

*Let's Encrypt kurulumu oldukca zahmetlidir.
*Let's Encrypt şuan için tüm işletim sistemi ve yönetim panelleriyle uyumlu değildir.
*Let's Encrypt otomatik olarak uzatılmıyor.
*Let's Encrypt şuan için perl veya benzeri script yöntemiyle çalışıyor.

Sadece 40 TL ödeme yaparak ücretsiz ve sınırsız SSL sertifikasına sahip olacaksınız.

Let's Encrypt Kurulumu Yaptığım İşletim Sistemi Ve Sunucu Yönetim Panelleri

Linux:

CentOS

Ubuntu

SSL Kurulumu Yaptığım Panel Türleri:

cPanel

Plesk

Örnek Kurulum:

Hatırlatma:

- Let's Encrypt kurulumu sadece sanal (VPS/VDS) veya fiziksel (Dedicated) sunucularda yapılmaktadır.

- İşlem yapılmadan önce site yedeğinin alınması zorunludur.

- Kurulum için root bilgilerinin verilmesi zorunludur.

- Uzaktan bağlantı yöntemleriyle işlem yapılmıyor.

Ödeme Yöntemi:

, Money Yandex, Enpara

İletişim Bilgileri:

E-posta: root (et) turalabiyev (nokta) com
Forum üzerinden ÖM

Kullanıcı Yorumları:

Benzer bir konudan: http://bit.ly/17sQOMM
Benzer bir konudan: http://bit.ly/1Iqegf3