Arkadaşların yazdıklarına harfiyen katılıp, üzerine bir kaç şey eklemek istiyorum. Şuan da, Web Tasarım & Programlama adına öğrenim görüyorum. Geçen sene, ilk defa bu işe başladığımda C# ve Genel Algoritma dersleri gördüm. @YagizGuler in dediği gibi bu işin iskelet sistemi'nin temeli buna dayanıyor. Her şeyden önce; Temel algoritma ve programlama mantığını iyi kavrarsan, öğrendiğin veya öğreneceğin her dil sana daha az karmaşık gelir.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft’un dünya CEO’su Satya Nadella, Microsoft’un ODTÜ’de gerçekleştirdiği "Büyük Veri ve Nesnelerin İnterneti" konulu etkinlik çerçevesinde ODTÜ’yü ziyaret etmişti. Sunum sonrası Satya Nadella ile yapılan röportajı okudum. Röportajda bir demeç vardı;

"Siz hep böyle mi düşünürsünüz? Kodlayarak mı?
- Kodlama bir şiir gibidir. Ben her zaman şiirden etkilendim zaten. Birkaç dizede çok şey anlatma sanatı... O yoğunluk... Kodlama da aynısı."

"Kod yazmak, aynı şiir yazmak gibi..." Çok güzel bir şeyden bahsetmiş aslında. o karmaşa içinde kaybolmamak, bir bütünü oluşturan parça parça satırlar, âdeta bir sanatçı işi.

Tabii tüm bu bahsettiklerim teorik bilgiler. Bu işe hakim olmak ve kendinizi sürekli geliştirmek istiyorsanız, devamlı uygulama yapmanız gerekmektedir.

Elimde bolca, HTML ve CSS dökümanı bulunmakta. Özel'den bana ulaşırsanız, dökümanları size ulaştırabilirim.
Ayrıca; sorduğunuz diğer sorunun cevabı da şu.
Web bazlı kodlama işine girecekseniz, HTML ile başlamalısınız. kim size, direk JavaScript ile başladı dedi bilmiyorum ama kim dediyse size yanlış bir telkinde bulunmuş. Web bazlı kodlamaların temeli, HTML'ye dayanıyor. Ve bu işin temelini öğrenmeden diğer aşamalara geçerseniz, çok sıkıntı çekersiniz. Sıralama yapacak olursak;
HTML > CSS > JavaScript > Jquery > PHP