lostyazilim

SSL'in web site güvenliğine faydası.

16 Mesajlar 1.996 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Cemorg Cemorg Php Developer Bronz Üye
  • Üyelik 01.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** D**
  • Mesajlar 430
  • Beğeniler 54 / 124
  • Ticaret 2, (%100)
Bir sağlık derneği kuruluşunun web sitesini sunucumda bulunduruyorum. Sağlık kuruluşu olduğundan dolayı yoğun saldırı altındayım. Acaba siteye SSL alsam bir faydası dokunur mu?

wmaraci
reklam

Bilgilistt Bilgilistt WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Profesyonel Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 52
  • Beğeniler 8 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Sağlık kuruluşu olmasıyla saldırının ne alakası var onu anlayamadım. SSL alırsanız büyük oranda saldırıları engellemiş olursunuz, illa ki bir faydası olur yani.

• Üyelik 01.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** D**
  • Mesajlar 430
  • Beğeniler 54 / 124
  • Ticaret 2, (%100)
500 küsür web sitem bulunuyor sunucumda ve sadece sağlık kuruluşlarına hizmet eden siteler saldırı alıyor. Tesadüf gibi gelmedi

sospas sospas www.mustafasevinc.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Sales and Technical Manager
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)
Yanlış bilgilendirme yapmayalım. Ddos saldırısı alıyorsa, SSL `nin ne gibi faydası olabilir? Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım. Ne tarz saldırı alıyosunuz bilinmez ama SSL `nin bu tarz koruması yoktur. Saldırı türünü açıklarsanız, yardımcı olabilirim.

wmaraci
wmaraci

buraksgln buraksgln www.gulenx.com Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 150
  • Beğeniler 23 / 26
  • Ticaret 2, (%100)
Ddos cloudflare ile korumaniz gerekemektedir ssl kredi karti kullanimi ödeme alim satim yapan firmalar için hiçbirşey kazandirmaz hocam

samsa samsa Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek turizm
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** O**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 117 / 118
  • Ticaret 5, (%100)
SSL güvenlik sertifikası internet üzerinden siteniz içerisinde kredi kartı kullandıra bilmek için yani sanal post sistemini entegre edebilmeniz için bankaların şart koştuğu bi güvenlik sistemidir. Online etkileşimde bulunulan kullanıcılarınızın şifrelerini ve kart bilgisi gibi öznük bilgilerinin şifrelenerek korunmasını sağlayan bir sistemdir. Aynı zamanda site protokolünü değiştirerek bunu belirtir.Örneğin http olan protokolünüz https olarak değişir. Aldığınız saldırılara karşı sanırım SSL sertifikası bi fayda göstermez gösterirsede ne kadar etkin olur onu bilemem. Ancak bildiğim şu ki SSL sizin müşterilerinizin bilgilerini şifreleyerek koruyan bir yazılım.
Ayrıca sağlık içerikli bir web siteninde saldırı alması enteresan bir durum ya onu hiç anlamadım.

AKDNZ AKDNZ #Sunucu Kurulumu Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)
Sunucuda 500 küsür web site barındırıp SSL nin saldırı engellemeyeceğini bilmiyorsunuz.. Enteresan doğrusu.
Hermes Mrtcn cwt

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 01.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** D**
  • Mesajlar 430
  • Beğeniler 54 / 124
  • Ticaret 2, (%100)
@akdnz iyi bir programcı olduğumu belirtmedim ancak iyi bir pazarlamaciyim. Yapmak değil satmak daha önemlidir. Zorda olursam 100 liraya sana yaptırır 1000 liraya başkasına satarım.yapmadigim şey değil. O yüzden daha efendi bir üslupla konuşursan daha uygun olur. Sonuçta bilmemek ayıp değil diye biliyorum. Herkese ilgisinden ötürü teşekkür ederim. İyi çalışmalar

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
Yalan yanlış bilgiler vererek yanlış yere yönlendirmeyin arkadaşı. Saldırının yazılımsal veya donanımsal olarak karşısı alınır. Fakat SSL in hiç bir faydası yoktur. Ssl bağlantıları şifreler, güvenlik sağlar. Bu güvenlik saldırı bazlı güvenlik değildir :) hiç bir bilginiz yoksa eğer cloudflare kullanın hatta 20 dolarlık paketi alın derim.
Mrtcn AKDNZ

kişi bu mesajı beğendi.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)

buraksgln adlı üyeden alıntı

Ddos cloudflare ile korumaniz gerekemektedir ssl kredi karti kullanimi ödeme alim satim yapan firmalar için hiçbirşey kazandirmaz hocam

Cloudflare bir CDN hizmetldir. ddos mitigation firması değildir.ek hizmet olarak sunulmakta

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al