17.01.2016 yorumları ' Sinan Tüfekci ' kullanıcı adı ile gönderilmiştir.

Ek Olarak:

Adrian adlı üyeden alıntı

Yani şimdi bunun yeri belki burası değil ama söylemeden edemeyeceğim.
Kimseye ithaf yada adres değil bu sadece genel söyleyeceklerim. Bizim toplumsal olarak ciddi sakatlıklarımız var. Lütfen yanlış algılamayın ama misal bu link konusuna aşırı kafayı takıyoruz. Bir çok içerik yönetim sisteminde yorumlara atılan linkler zaten otomatik "nofollow" olarak etiketlenir, kullandığınız sistem bunu desteklemiyorsa bile kolayca bu etiketi ekleyebilirsiniz böylece sitenizden "backlink" çıkışı olmamış olur., veyahut yorumu onaylarken linki silip onayabilirsiniz kullandığınız protokol buna izin veriyorsa hocam :)
Neden birine faydamızın dokunmasından bu kadar imtina ettiğimizi cidden çözemiyorum. Yine bu forumda başka bir post okuyordum geçen gün arkadaşımızın birisi bir makale paylaşmış inceleme kıvamında altta da link koymuş sitesine "hani yazının devamını okumak isterseniz" diye altada not düşmüş "linke tıklamak istemezseniz özetini ekliyorum buraya" diye. Yahu neden linke tıklamaktan imtina edeyim? Mesele ne? aman 1 gram faydam dokunmasın kimseye. Başka bir başlıktada adam 1 ürünü tanıtmış konunun gidişatına binayen altınada affiliate link koymuş almak isteyen varsa alsın diye hizmette bulunmuş hemen alta yorumlar geliyor "vay senmisin ürün pazarlayan affiliate koyan çakal" kıvamında.. Pes yahu vallahi pes. Nedir bu birilerine faydamız dokunmasın sendromumuz bizim?

Elin meşhur bir yabancı forumunda (adı lazım değil) adam aynı şeyi yapıp affiliate koyuyor altına, bir bakıyorsun altta çarşaf gibi 80 tane reply "binlerce teşekkür vs. neden? zahmet edip ürünü incelemiş ve tanıtmış diye". El oğlunun bakış açısına bak birde bizimkine. New york'ta yaşayan bir yahudi New Jersey'deki markete gidip alış veriş yapıyor o marketin sahibide yahudi aman kendi insanıma destek olayım diye, biz burada neyin tartışmaısnı yapıyoruz.

Bu kafa ile adam olmayacağız, bazı şeyleri çözmemiz lazım. Kusura bakmayın uzattım yersiz yere belki ama içim acıyor bu hallerimizi gördükçe ve üzülüyorum o yüzden tutamadım kendimi. Dediğim gibi kimseye ithaf değil tamamen genel bir izlenimin neticesinde söylüyorum bunları istemeden kırdıysam affedin,

iyi akşamlar

Katılmıyorum hocam, grup yorum dayanışması olarak kurulmuş bir grup. Makale yazıp altına buradan alınmıştır veya detayı için buraya tıklayın demek çok farklı bir olay. Biz burada sitemize organik yollar ile ulaşmış konu ile ilgili kişilerin duydukları ilgiden ötürü yaptıkları yorumlar gibi göstermek için uğraşıyoruz. Yani yoruma link koymanın mantığı nedir acaba burada ? Ben yorum yazarken karşıma hiç bilmediğim şeylerde çıkıyor yorum yazabılmek için bazılarına 5-10 dakika vakit ayırıyorum sayfa geziyorum hatta reklamına tıkladıklarım dahi oluyor zaman zaman yararı olsun dıyorum. Yorumu atarken ben robot değilim vs cıkıyor ona ayırıyoruz derken zaman harcıyoruz, sonra bi bakıyoruz linkli yorum gelmiş vs işin yoksa tüm yorumlara tek tek hızlı düzenle de site ismi yazıyor mu bak yazıyorsa yazanı sil düzelt ee böyle uğraştıktan sonra ben yazayım oraya o iki kelimeyi de ne anlamı kaldı bu dayanışmanın öyle ise.

Yani kısacası lütfen arkadaşlar yorum yazarken biraz daha ilgili, alakalı fayda sağlayıcı yorumlar yazmaya özen gösterir ve link eklemesi yapmaz isek çok sevinirim kendi adıma konuşuyorum. Linklerini başka sitelere ekletmek isteyen arkadaşlar var ise link değişimi bölümünden istediklerini bulmakta zorlanmayacaktır.

İyi Geceler . .