6 reklam üzerine bir pop-up, bir de sayfanın altına inince sağ köşeden beliren reklam görmüşlüğüm bile var. şikayet ettik. sonuç? hiçbir şey.
160*600 kanatlarda reklam kullanan siteler genelde 5 reklam kullanıyor. Çünkü o reklamları ziyaretçi kısa süreli görüyor. Sayfanın yüklenmesini de geciktirdiği için benim neredeyse hiç kullanmayı tercih etmediğim reklam boyutu.
Her 4-5 reklam ekleyen de Premium Publisher değil. Onu sağlaman için aylık çok ciddi ziyaretçi rakamlarına sahip olman lazım. Bunlarınki tamamen kural ihlali.
Yukarıda da biri bahsetmiş. Reklam sayısının artması, geliri arttırmıyor. Aksine düşürüyor. Zaten 3 reklam makul. Bağlantı ya da arama kutucuğu vs. koyduğunda siteye tbm düşüyor. Bir ziyaretçi eğer zaten reklama tıklayacaksa tek reklam da eklesen tıklar. Önemli olan çöp reklamları engellemek ve yerleşimi iyi ayarlamak.
Bir de bunların çoğu script kullanıcısı. Çünkü çoğu scriptte yerleşime müdahale edemediğin gibi mobil ve masaüstü ayarlaması yapılamıyor. Wordpress gibi sistemlerde ister sayfa bazında, ister eklentilerle temada gösterilmeyen alanlarda, isterse de mobil için ayrı gösterim masaüstü için ayrı reklam gösterimi belirlenebiliyor.
Özetle kaybedecek tek şeyim ziyaretçim ve adsense hesabım diyen 10 reklam da ekleyebilir. Zaten adblock tarzı eklentilerin kullanım oranı %50'yi geçmiş durumda artık. En çok zararı görecek olanlar, reklam sayısını abartanlar yüzünden reklam eklentisi indiren ziyaretçi nedeniyle bilinçli reklam kullanan site sahipleri. O yüzden esnaf dayanışması gibi yapacaksın. Gördüğünü şikayet edip, ettireceksin.