bilgive adlı üyeden alıntı

Plesk güzel bir panel. Fakat @Apollo 'nun da dediği gibi maalesef ram kullanım miktarı yüksek. Bununla birlikte iki hafta önce (plesk kurmadan önce) vesta cp kullandım. Ancak son sürümde sıkıntılar mı var nedir? HTTPS ve BIND çalışmadı. Panelsiz kullanım sevmiyorsunuz galiba? Veya birden fazla siteniz var.

bulutsimsek adlı üyeden alıntı

beyler benim anlamadığım bu panelleri ilk kurduğumuzda eğer yüksek hit alıyorsak illa conf dosyaları vs olsun ayar mı yapmamız lazım.

panel kullanıyorum çünkü nginx vs kurulumu için tek tek elimle uğraşmıyorum şimdiki kullanacağım site tek site fakat olaya çok hakim değilim birkaç kere denedim panelsiz kurulum verim alamadım iyi panelle kurarsam bazıları en azından temel optimizasyonları hatasız oluyor.

şimdi ben cp paneli kursam bahsettiğim sunucuda optimizasyonla falan uğraşmadan rahat rahat anlık 500 kullanıcı görürsün derseniz vericem parasını alıcam :)

mesela cppanel'de nginx vs ayarları kolayca yapılabiliyor mu yapılsa verim alınıyor mu iyi, bana vesa panelden ekstra ekstra bir getirisi olmyacaksa neden para ödeyim ?

Bak şimdi konsol kodlamayı bilsen böyle bir sorunun olmaz. Konsol kodlamada eksik olduğun için panelsiz kullandığın zaman hostingi çakılıp kalıyorsun. Madem ben bu konuda eksiğim dersen en az ram yiyen directadmin panelidir. Çünkü yüksek hitli siteleri şöyle düşün;

Basit bir php döngüsünü örneğin for veya if döngüsünü anlık 1000 kişi çalıştırırsa bunun sadece sunucudan yiyeceği ram bile 0,1-0,2 aralığında olur.Şöyle diyim alacağın verim=panel yazılımının ram gücü+sitenin harcadığı ram gücü

bu denklemi iyi kurarsan sıkıntın kalmayacaktır.