Şimdi farkettim de internet alemi oldukça küçükmüş :) Daha önce epey mailleşmiştik karşılıklı. t**e**dat**er@gmail.com değil mi mailiniz? :)

API'lerin yani XML'lerin fiyatları sorgu sayısına göre değişir. Bunun için paketler bulunuyor. Örnek olarak aylık 100.000 sorgu için 2000$ gibi bir fiyatı olması lazım. Limit arttıkça fiyatta artar. Bu minimum fiyatı olsa gerek. Ancak çok emin değilim, sadece fiyatının buna yakın bir şey olduğunu duymuştum müşteriden.

Iframe ise kısmen daha ucuzdur çünkü onların sunucusunda bulunan bu sayfalar, gerektiği gibi optimize edilmiştir. Yani gerekli cache'lemeler vs. yapıldığı için daha az sorgu çalıştırır.

Skyscanner'ın sağladığı ise ücretsiz olması lazım ancak satıştan belli oranda komisyon alırlar. Tabi skyscanner her önüne gelene API'sini vermez. Sonuçta sektörde onların API'sini kullanan çok sayıda büyük ve global şirket var. Orası biraz zor.

Tüm bunların dışında tavsiye vermek gerekirse; eğer uçak bileti satmak istiyorsanız çok iyi düşünmenizi öneririm. Çünkü onun altyapısı ve yazılımı oldukça meşakkatli bir iş. Biz 3 kişi 4 ay uğraşmıştık.