foximus adlı üyeden alıntı

Siz ve konuyu okuyan başka arkadaşlara yardımcı olabilmek için bir tavsiye vereyim. Online uçak bileti satış sitesi yapmak/yaptırmak istiyorsanız bu iş kolay değil. Yani forumda satılan 10-20 liralık botlara benzemez bunun API'si. Yaptım mı sağlam ve çalışır bir şey yapmak gerekir ki aynı anda 3-5 kişi arama yapınca uçuş sonuçları 20 saniyede ekrana gelmesin ve bu veriler tutarlı olsun. Çünkü bu tarz apiler epey gelişmiş ve karmaşıklardır.

Kendi içerisinde fiyat hesaplamaları (yetişkin/çocuk, vergiler, ajans komisyonu vb.) gibi şeyler, süre hesaplamaları (aktarma bekleme süreleri, toplam uçuş süresi) gibi hesaplamalar, promosyonlar (ekonomi, business, promo vb.), "operated by" ifadesi (örn: THY'nin sitesinden bilet alırsınız ancak bineceğiniz uçak Portekiz Havayolları'nın olabilir) gibi çok fazla değişkeni var. Üstelik bunların hepsi API'den istediğiniz bir şekilde gelmez. Yani gelen veriyi aynen alıp ekrana basamazsınız, bunların hepsini kendiniz hesaplarsınız (ve niceleri)..

Kısaca bu işe girecekseniz çok iyi bir bütçeniz ve bu işi daha önce yapmış uzman kişilerle çalışmanız gerekir. Bizim yaptığımız işin bütçesi 50.000 TL'idi örneğin.

Diğer konuya gelirsek, benim blog sitem var. Orada tanıtım yazısı yayınlatmak istemiştiniz ve o şekilde epey mailleşmiştik. *****fx@gmail.com benim mail adresim. Bulgaristan vizesi falan desem hatırlarsınız ama :rolleyes:


Detaylı cevabınız için çok teşekkürler hocam öncelikle. Sizide hatırladım tabikide :)