Bu ülkede kütüphaneler pek kullanılmıyor ama internet çok fazla kullanılıyor. Yani bir kitap alıp kütüphaneye bağışlasan 1 yılda en fazla 10-20 hadi bilemedin 50 kişi okuyacakken, o kitabı ebook olarak internette paylaştığınız anda bütün insanlığa açmış oluyorsunuz ve evinde internet olan herkes anında erişim hakkına sahip oluyor. Yani kitabı "kopyalıyorsunuz" ve ondan sonra dağıtıyorsunuz.

Aynı şekilde programları da satın alıp internette paylaşırsanız o programı da kopyalamış ya da diğer bir tabiriyle "çoğaltmış" olacaksınız ki warez kısım da bu kısımdır.

Bir kitap alıp arkadaşınıza verebilirsiniz o okuyup o da başka arkadaşına verebilir ya da kütüphaneye bağışlayabilir. Bence etik değil ama herhangi bir sorun yok, sonuçta elde bir kitap var ve başkasına verdiğinizde artık size ait olmuyor. Yani kopyası artık sizde kalmıyor. Ama ebook haline getirdiğinizde kitap sizde kalıyor ama aynı zamanda herkeste oluyor.

Ama atıyorum bir işletim sistemi cdsi aldığınızda bunu kendinize kurup, daha sonra cdyi arkadaşınıza verip o da kurarsa aynı şey birden fazla kişide olmuş oluyor. Zaten programlar tek serialle çalışmak üzere ayarlı oluyorlar. Yani siz arkadaşınıza verdiğinizde serial nedeniyle sorun çıkıyor.