Bildiğiniz gibi değil…
Film dizi anlatmayı sevmem ama bu diziyi izlemeniz için yazdım. Şimdi anlatacağım (ya da ipuçları vereceğim desem daha iyi olacak) bir dizi. 10 bölümden oluşan ilk sezonu bitmiş bir dizi. Amerikan yapımı bu dizi Lost’tan sonra dikkatimi çekebilen nadir dizilerden biri, lost’tan sonra, bir sonraki bölümünü merak ettiren bir dizi. Dizinin ismine takılmayın, bu dizide öyle robotlar, mekanik adamlar filan yok.
Senaristliğini ve yönetmenliğini Sam ESMAİL’in yaptığı dizinin ilk bölümü dikkatleri üzerine çekmek için güzel başlamış diyebilirim. Ancak ikinci ve üçüncü bölümlerde ilk bölümdeki kaliteyi sürdüremediği görülüyor. Dördüncü ve beşinci bölümlerde yeni insanlar yeni senaryolar izleyiciyi şaşırtıyor. En çok 9-10 bölümlerde şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Dizide özellikle simgesi ısırılmış elma olan markayla uğraşılıyor. Ama elma markasına birebir benzerlik olmasın diye dizide dell firmasının kullandığı yukarı yönlü E simgesi kullanılmış. İnsanların marka çılgınlığına dem vurulmuş biraz. Birde şu meşhur dünyayı yönetenler oluşumunun var olduğunu ve bu şirketle bağlantılı olduğu işlenmiş dizide.
Ana karakter bir siber yazılım güvenlik şirketinde çalışan içine kapanık bir karakter. Aynı zamanda bir hacker olan bu karakter gündüzleri bürosunda çalışan pasif bir personel ancak akşamları aktif bir hacker olarak karşımıza çıkıyor. Geçen günlerde yapılan icloud da bazı kişilerin bilgilerinin bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmesi ile insanların siber güvenliğine dikkat çeken dizi, siber güvenliğin ne kadar önemli olduğunun da altını çiziyor.
Dizideki karakter uyuşturucu bağımlısı bir şizofren, psikolojik destek alıyor fakat kendi içindeki ruh alemi halen karışık. Birinci sezonun son bölümlerinde bu karmaşa biraz çözülüyor gibi ikinci sezonunda nelerin olacağı tam kestirilmiyor.
Dizi ile ilgili sözlüklerde yorumları okudum, herkes bir yerinden dem vurmuş, yok karakter uyuşturucu bağımlısı, yok halk kahramanlığını oynuyor, yok şöyle yok böyle diyenleri gördüm. Hiçbir dizi tam olarak mükemmel değildir, elbette hoşlanmadığımız noktaları var. Ancak imdb puanı da ortalama dizilerden biraz yüksek. Benim için, izlenilebilirlik sınırım olan 7.5 i geçen her dizi seyredilebilir.
Hobisi bilgisayar ve bilişim olan okurlarımın zevkle izleyecebileceğini tahmin ediyorum.
Kolalarınızı cipslerinizi hazırlayın yeni sezon yakında başlıyor.

KAYNAK